prazdny

Pizzòccheri della Valtellina

Cestoviny

Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

prazdny

Krémová pórová s hríbami

Bezmäsité jedlá

Túto polievku vymyslela moja mama len tak náhodne podľa toho čo bolo vtedy práve doma. Je...

prazdny

Avokádové sendviče z čierneho chleba bez lepku

Bezmäsité jedlá

Predstavujeme vám náš nový čierny chlieb, z ktorého sme pripravili bezlguténový toast s avokádovou nátierkou....

prazdny

Encián v lístkovom ceste ako tekvička

Bezmäsité jedlá

Tak takto vyzeral náš dnešný obed. Encián v lístkovom ceste a hranolky.

prazdny

Novoročné guličky

Bezmäsité jedlá

1. Krupicu v miske zalejeme horúcim mliekom a necháme vsiaknuť. Pridáme maslo, roztlačíme vidličkou,...

prazdny

Minišišky s čučoriedkami

Koláče

Rúru zohrejeme na 180 °C. Múku zmiešame s práškom do pečiva.

prazdny

Farebné bedle

Bezmäsité jedlá

Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...

prazdny

Cestovinový šalát s arašidmi

Cestoviny

Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

prazdny

Bezlepkové obložené chlebíčky trochu inak

Slané chuťovky

Obložené chlebíčky sú retro pochúťkou, ktorú si mnohí doprajeme nielen na Silvestra....

prazdny

Ovesná kaše s kdoulemi

Bezmäsité jedlá

Rychlá příprava, zdravé jídlo

prazdny

Veselé keksíky na detskú oslavu

Dezerty

Zmäknuté maslo vymiešame ručným mixérom s práškovým a vanilkovým cukrom.

prazdny

Grilované sardinky z Madeiry

Hlavné jedlá

Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...

prazdny

Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom

Hlavné jedlá

Pokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený, výber z hrozna 2023....

prazdny

Karí zo zelených papričiek

Bezmäsité jedlá

Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila...

prazdny

Mrkvové žirafky

Dezerty

Veľmi jednoduché na prípravu, upečené len zo štyroch surovín.

prazdny

Zajačie stehná so sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Opäť sme mali k dispozícii zajačie mäsko a keďže ja nerada robím dookola tie isté recepty, rozmýšľala som na aký spôsob stehná pripravím....

prazdny

Roláda z bravčového karé

Bravčové mäso

Recept vyzerá zložito, ale je veľmi jednoduchý a chutný....

prazdny

Jahodové piškótové omeletky

Dezerty

Keď jahody, tak možno jednoduché omeletky

prazdny

Šalát so zázvorom na podporu imunity

Bezmäsité jedlá

Všetku zeleninu (kapia, paradajky, reďkovky) umyjeme a nakrájame a pridáme spolu s nakrájanou pažítkou, ...

prazdny

Párty šalát v tortilových košíčkoch

Šaláty

Pripravíme si minikošícky z tortily. Okrúhlou formičkou z nej vykrojíme kolieska, vystelieme nimi olejom vymastenú...

prazdny

Kalerábové rezne s uhorkovým šalátom

Bezmäsité jedlá

Aj rezeň bez mäsa chutí skvelo! Presvedčia vás o tom tieto chrumkavé kalerábové rezne s výborným uhorkovým...

prazdny

Super čokoládová torta

Torty

Fotku torty nemám k dispozícii.

prazdny

Valentínske krupicové srdiečka

Dezerty

Tieto srdiečka potešia každého. A nemusia byť iba na Valentína. Deťom urobia radosť hocikedy.

prazdny

Bravčová panenka s mrkvou a šampiňónmi

Bravčové mäso

Bravčovú panenku umyjeme, prípadne orežeme nejaké časti. Panenku osolíme a obalíme v bylinkovom korení (ja...

prazdny

Rizoto s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

prazdny

Sušené jahody

Dezerty

Sušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý...

prazdny

Arašidové karí s kaprom

Hlavné jedlá

Afrikou inšpirované curry o pár základných a ihravých prísadách okolo kapra.

prazdny

Žĺtkové rezy

Koláče

Cesto: Maslo vyšľaháme s cukrom do hladka. Pridáme múku a mleté orechy. Zmiešame dokopy...

prazdny

Sójový šalát

Večera

Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....