Banánové lievance so pšenom bez lepku
Pre deti chceme vždy len to najlepšie. A to platí aj o príprave chutných a čo najzdravších pokrmov. Dnes máte možnosť pripraviť
pre Zobraziť celý popisPre deti chceme vždy len to najlepšie. A to platí aj o príprave chutných a čo najzdravších pokrmov. Dnes máte možnosť pripraviť
pre tie svoje (ale aj pre seba) banánové lievančeky so pšenom - samozrejme bez lepku. Osladili sme ich javorovým sirupom,
prevoňali vanilkou a škoricou a podávali so šťavnatým drobným ovocím. Vyskúšajte ich aj vy a verte, že vaši najmenší ich ocenia
úsmevom na tvári.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 šálka |
|
1 šálka (alebo PK špeciál) |
|
1 šálka (alebo kokosové ) |
|
4 PL |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ks zrelé roztlačené |
|
1 PL |
|
Na oprážanie: | |
|
|
Na podávanie: | |
|
|
(maliny, jahody, černice alebo čučoriedky) |
|
Postup
-
1
Do kuchynského robota alebo mixéra vložíme všetky suroviny na cesto a rozmixujeme na hladkú tekutú zmes. Ak je cesto príliš husté, pridáme ešte trochu mlieka. Necháme aspoň 5 minút postáť.
- 2
Rozpálime lievancovú panvicu a každú jamku potrieme trochou kokosového oleja. Z cesta odoberáme a nalievame na panvicu. Lievance oprážame z každej strany do zlatista.
- 3
Podávame ešte teplé preliate javorovým sirupom a lesným ovocím.
Tiež bezlepkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu