Topinamburová polievka
Topinamburová polievka

Topinamburový krém so zemiakovým závinom

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 25. októbra 2018
Topinamburový krém so zemiakovým závinom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 ks
1 strúčik
80 g
1 ks
1 l
50 g
100 g
100 g
200 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Polievka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, poprášime hladkou múkou a zalejeme vlažným zeleninovým vývarom, pridáme očistený topinambur a varíme 25 minút.

  2. 2

    Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, dochutíme soľou a čiernym korením, zjemníme smotanou a maslom. Podávame s teplou zemiakovou štrúdľou a napeneným mliekom.

  3. 3

    Zemiaková štrúdľa: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, roztlačíme a pridáme na oleji restovanú cibuľu. Necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme a plníme zemiakmi, zrolujeme a potrieme vajíčkom. Pečieme v rúre pri 180 °C 15 minút.

Diskusia k receptu