Topinamburový krém so zemiakovým závinom
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 25. októbra 2018
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 25. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Polievka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, poprášime hladkou múkou a zalejeme vlažným zeleninovým vývarom, pridáme očistený topinambur a varíme 25 minút.
- 2
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, dochutíme soľou a čiernym korením, zjemníme smotanou a maslom. Podávame s teplou zemiakovou štrúdľou a napeneným mliekom.
- 3
Zemiaková štrúdľa: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, roztlačíme a pridáme na oleji restovanú cibuľu. Necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme a plníme zemiakmi, zrolujeme a potrieme vajíčkom. Pečieme v rúre pri 180 °C 15 minút.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu