Zapekaný baklažán s jahňacinou
Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 21. júna 2015
souschef hotela Mikado v Nitre, 21. júna 2015

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
33 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Umytý baklažán popicháme vidličkou, potrieme olivovým olejom a zabalíme do hliníkovej fólie alebo alobalu. Takto pripravený baklažán pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
- 2
Medzitým zohrejeme panvicu. Šalotku a dva strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji osmažíme do sklovita. Pridáme mleté mäso s tymianom a restujeme, kým sa tekutina neodparí. Podlejeme rajčinami a dusíme asi 5 minút.
- 3
Upečený baklažán prerežeme na polovičky, vydlabeme vnútrajšok a nasekáme. Zapekaciu misu vytrieme olejom, navrstvíme baklažán, mleté mäso a nakoniec biely jogurt rozmiešaný s pretlačeným cesnakom a vajíčkami. Zapekáme asi 8 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu