Tieto zemiaky sa dajú použiť aj ako príloha ale nemôžem odopreť samotnú konzumáciu. Je vhodné ich dochutiť podľa seba z dôvodu, že niekto má Zobraziť celý popisTieto zemiaky sa dajú použiť aj ako príloha ale nemôžem odopreť samotnú konzumáciu. Je vhodné ich dochutiť podľa seba z dôvodu, že niekto má rád pikantnejšie a niekto nie. Podávame samotné alebo ako prílohu k mäsu alebo vyprážanému syru.
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky dôkladne umyjeme a utrieme handričkou alebo necháme chvíľu posušiť. Rozkrájame na štvrtiny alebo polovice.
- 2
Zemiaky poukladáme na pekáč, ochutíme korením, rascou, soľou (podľa chuti) a pokvapkáme olivovým olejom.
- 3
Pekáč vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút pri 200 °C. Zemiaky by mali byť chrumkavé. POZOR: Šupku zo zemiakov nedávame dole. Zemiaky sú vtedy oveľa zdravšie.
- 4
Zemiaky podávame samotné alebo ako prílohu. Prajem Dobrú chuť. Nezabudni môj recept ohodnotiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu