Pečené zemiaky

milan34 - bez fotkymilan34, 13. septembra 2015

Tieto zemiaky sa dajú použiť aj ako príloha ale nemôžem odopreť samotnú konzumáciu. Je vhodné ich dochutiť podľa seba z dôvodu, že niekto má Zobraziť celý popisTieto zemiaky sa dajú použiť aj ako príloha ale nemôžem odopreť samotnú konzumáciu. Je vhodné ich dochutiť podľa seba z dôvodu, že niekto má rád pikantnejšie a niekto nie. Podávame samotné alebo ako prílohu k mäsu alebo vyprážanému syru.

1-4
porcia
5-10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

podľa potreby malé




Postup

  1. 1

    Zemiaky dôkladne umyjeme a utrieme handričkou alebo necháme chvíľu posušiť. Rozkrájame na štvrtiny alebo polovice.

  2. 2

    Zemiaky poukladáme na pekáč, ochutíme korením, rascou, soľou (podľa chuti) a pokvapkáme olivovým olejom.

  3. 3

    Pekáč vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút pri 200 °C. Zemiaky by mali byť chrumkavé. POZOR: Šupku zo zemiakov nedávame dole. Zemiaky sú vtedy oveľa zdravšie.

  4. 4

    Zemiaky podávame samotné alebo ako prílohu. Prajem Dobrú chuť. Nezabudni môj recept ohodnotiť.

Diskusia k receptu

frona
Pečené zemiačky sú najlepšie na bravčovej masti alebo masle. Viem,teraz je olivový olej modernejší, ale chuť masti to nenahradí. Proti chuti , žiaden dišputát(ako vravela moja babka) :-)
evanaaa
@frona , pravdu máš, sú tak chutnejšie, aj keď to neznamená, že olivový olej zaznávam, tiež ho používam, ale nie všade.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia