Rožková plnka
Rožková plnka

Varená plnka

ribana - fotkaribana, dnes 10:17
Varená plnka
Foto: ribana
12 ks
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks suché (alebo žemle)
5 ks
250 g
2 ks
1 strúčik
1 hrsť
 štipka




Postup

  1. 1

    Slaninku nakrájame na menšie kúsky a dáme na panvicu, aby sa upiekla. Pridáme nakrájanú cibuľu nadrobno aj s cesnakom a podusíme do zlatista.

  2. 2

    Rožky namočíme do vody, vyžmýkame od vody a vodu vylejeme. K rožkom pridáme vajcia, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, vegetu, sol, korenie, muškátový oriešok a spolu vymiešame. Po vychladení podusenej cibule so slaninkou ju pridáme do rožkovej zmesi a spolu premiešame.

  3. 3

    Zmes nadávkujeme do mikroténových sáčkov a poriadne uzavrieme, alebo môžete dať aj do špeciálnej fólie ak máte. Takto pripravené dáme variť do hrnca s vodou na 2x 20 minút z oboch stran. Podávame k rôznym jedlám, ja som robila k vareným zemiačkom a príloha bola paradajkový šalat. Prajem dobru chuť .

Diskusia k receptu