Bezlepkové perníkové guľky
Bezlepkové perníkové guľky

Perníkové guľôčky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 29. decembra 2024. Komerčný recept.
Perníkové guľôčky bez lepku
Foto: novalim

Ako sa hovorí - dve muchy jednou ranou. A to je aj náš dnešný prípad. Máme pre vás totiž recept dva v jednom. Zobraziť celý popisAko sa hovorí - dve muchy jednou ranou. A to je aj náš dnešný prípad. Máme pre vás totiž recept dva v jednom. Upečte si liaty perník z našej bezgluténovej zmesi Perník v prášku a polovicu z neho postrúhajte do perníkových guliek. Zvyšný nakrájajte na kúsky a máte dva úžasné vianočné koláčiky na stole. Dobrý nápad, čo poviete?
Zdroj: www.novalim.sk

70 (+ chladenie) minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Na liaty perník:
1 bal.
1-2 PL
250 ml (kokosový bez vône alebo iný rastlinný)
300 ml (kravské alebo rastlinné)
1/2 ČL
1/2 ČL
3 ks
1 ČL
Na posypanie:
Na dokončenie guľôčok:
100 g najemno nasekané
100 g mierne zmäknuté
80 g
2 PL
1/2 ČL
Na obalenie guľôčok:
 (alebo nasekané lieskové orechy)




Postup

  1. 1

    Najprv si upečieme perník, ideálne aj deň vopred. Vo väčšej mise premiešame suché prísady - perník v prášku, kakaový prášok, sódu, klinčeky a škoricu. Potom primiešame aj mlieko, olej a rozšľahané vajcia. Vznikne nám polotekuté cesto.

  2. 2

    Zmes vylejeme na plech s rozmermi asi 20x30 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 180 °C. Perník je hotový, keď je na povrchu upečený, na dotyk pružný a po zapichnutí špajle do cesta, špajľa vyjde von suchá.

  3. 3

    Požadované množstvo vychladnutého perníka postrúhame na jemno. Zvyšok perníka nakrájame, posypeme práškovým cukrom a podávame samostatne ako koláč.

  4. 4

    Z postrúhaného perníka spolu s ostatnými prísadami na dokončenie vypracujeme hmotu, ktorú uložíme aspoň na hodinu do chladničky.

  5. 5

    Potom z nej odoberáme po kúskoch a tvarujeme guľôčky, ktoré obaľujeme buď v kakaovom prášku alebo v posekaných lieskovcoch. Môžeme ukladať do malých košíčkov na guľky. Skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia