Sladučké toliare

redakcia - fotkaredakcia, 3. februára 2010
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

120 g
60 g
120 g
120 g
4 kvapky
90 g
 štipka
 štipka
150 g




Postup

  1. 1

    Tuk našľaháme na penu a pridáme cukor a korenie. Čokoládu zmiešame s múkou, škrobovou múčkou, mandľovou esenciou a vmiešame do krému. Ruky si ľahko poprášime múkou a cesto formujeme na valčeky s priemerom 3 cm. Valčeky jednotlivo zabalíme do alobalu a dáme do chladničky na hodinu odpočívať.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Z valčekov odkrajujeme kolieska s hrúbkou asi 1 cm a kladieme ich na pripravený plech vyložený papierom na pečenie. Toliare pečieme v rúre asi 20 minút a hotové necháme vychladnúť.

  3. 3

    Čokoládovú polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ochladené placky buď namáčame celé alebo z polovice do polevy alebo ich čokoládovou polevou nepravidelne pokvapkáme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia