Lososom plnené závitky z platesy
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 9. júna 2015
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 9. júna 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
200 g filety |
|
100 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
Na rizoto: | |
300 g |
|
50 ml |
|
10 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
10 g |
|
30 g |
|
1 viazanička |
|
5 kvapiek |
|
Postup
-
1
Platesu osolíme, pokvapkáme olivovým olejom. Položíme na ňu rukolu a hranolček z lososa. Zavinieme a zviažeme spareným pórom. Dáme pariť do parného hrnca pri 98°C.
- 2
Na cibuli opražíme ryžu. Podlejeme vínom a vodou. Pridáme nakrájanú hlivu. Za občasného miešania a podlievania dovaríme.
- 3
Nakoniec pridáme pažítku a parmezán. Reďkovku nakrájame na plátky, pokvapkáme vínnym octom a olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu