Lososom plnené závitky z platesy

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 9. júna 2015
Lososom plnené závitky z platesy
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g filety
100 g
10 g
10 g
100 g
50 ml
Na rizoto:
300 g
50 ml
10 g
100 g
100 g
100 ml
100 ml
10 g
30 g
1 viazanička
5 kvapiek




Postup

  1. 1

    Platesu osolíme, pokvapkáme olivovým olejom. Položíme na ňu rukolu a hranolček z lososa. Zavinieme a zviažeme spareným pórom. Dáme pariť do parného hrnca pri 98°C.

  2. 2

    Na cibuli opražíme ryžu. Podlejeme vínom a vodou. Pridáme nakrájanú hlivu. Za občasného miešania a podlievania dovaríme.

  3. 3

    Nakoniec pridáme pažítku a parmezán. Reďkovku nakrájame na plátky, pokvapkáme vínnym octom a olivovým olejom.

Diskusia k receptu

jozka2
Zaujal ma vemi nezvycajny sposob pripravy ryze.Musi to byt velmi chutne,hodne vyskusania.5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia