Jahodová nátierka
Jahodová nátierka

Jahodová nátierka s červenou paprikou

redakcia - fotkaredakcia, 6. mája 2018
Jahodová nátierka s červenou paprikou
Foto: redakcia

Netradičná nátierka so zníženým obsahom cukru je chutná na pečive s maslom, ale aj ako pikantná príloha k mäsu.

40 minút
príprava

Suroviny

350 g
350 g
250 g (3:1)
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Jahody a papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Spolu dáme do väčšieho hrnca a rozmixujeme na pyré. Kto má rád, nemusí mixovať úplne dohladka, v nátierke môžu zostať aj kúsky jahôd či papriky.

    Jahodová nátierka s červenou paprikou - obrázok 1
  2. 2

    K pyré prisypeme želírovací cukor so stéviou a dobre rozmiešame.

    Jahodová nátierka s červenou paprikou - obrázok 2
  3. 3

    Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme minimálne 5 minút.

    Jahodová nátierka s červenou paprikou - obrázok 3
  4. 4

    Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvarenej nátierky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej, krátko povaríme a test zopakujeme.

    Jahodová nátierka s červenou paprikou - obrázok 4
  5. 5

    Z hotovej zmesi odoberieme penu, ktorá sa vytvorila navrchu.

    Jahodová nátierka s červenou paprikou - obrázok 5
  6. 6

    Takto pripravenú nátierku plníme do pripravených čistých a suchých pohárov až po okraj, aby v nich zostalo čo najmenej vzduchu. Ak máte radi pikantné chute, dajte najprv na dno pohárov kúsok nasekanej chilli papričky.

    Jahodová nátierka s červenou paprikou - obrázok 6
  7. 7

    Kuchynskou utierkou zvonku utrieme hrdlá pohárikov a dôkladne ich uzavrieme viečkami. Naplnené poháriky otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.

    Jahodová nátierka s červenou paprikou - obrázok 7
  8. 8

    Jahodová nátierka s paprikou môže byť aj vhodným darčekom na zjedenie.

    Jahodová nátierka s červenou paprikou - obrázok 8

Diskusia k receptu