Tvarohová zmrzlina
Tvarohová zmrzlina

Domáca tvarohová zmrzlina v sušienkach

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. septembra 2022
Domáca tvarohová zmrzlina v sušienkach
Foto: Kulinární studio MAFRA
15 (+ mrazenie) minút
príprava

Suroviny

250 g
1 ks
100 g
1 ks
100 g
200 g (40 %)
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäkký tvaroh vyšľaháme so žĺtkom a cukrom. Z vanilkového struku vyškrabeme semienka a pridáme ich do tvarohu. Čokoládu nasekáme na drobné kúsky alebo nastrúhame na strúhadle a vmiešame do tvarohu.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju premiešame s ochuteným tvarohom. Pripravený krém rozložíme do širšej misky, zatvoríme a vložíme do mrazničky aspoň na 6 hodín stuhnúť.

  3. 3

    Pred podávaním vyberieme zmrazený krém z chladničky. Na sušienku nanesieme kopček zmrzliny a prikryjeme druhou sušienkou. Ihneď podávame alebo naplnené sušienky uložíme do mrazničky, až kým ich nebudeme servírovať.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zmrzlina, Sezónne jedlá, Letné, Jedlá pre deti

Diskusia k receptu