prazdny

Zemiakové košíčky

Večera

dame vykysnut kvasok a zarobime z ostatnych ingrediencii cesto a nechame ho vykysnut. Zatial si pripravime...

prazdny

Dvojfarebná tekvica

Bezmäsité jedlá

Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...

prazdny

Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou

Bezmäsité jedlá

Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....

prazdny

Pšeno so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?

prazdny

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....

prazdny

Kuracie prsia s pomarančom a feniklom

Kuracie mäso

Explózia chuti. Jedinečná kombinácia basmati ryže s kuracími prsami s pomarančom a feniklom.

prazdny

Muffiny s čokoládou podľa Svetli

Dezerty

Konečne som vyskúšala recept na úžasné muffiny a vydarili sa, rada by som sa oň s...

prazdny

Puding z tvarohu a mandlí

Dezerty

Konzistenciou, aj chuťou jemná sladkosť.

prazdny

Losos s jazmínovou ryžou a avokádovou salsou

Hlavné jedlá

Hľadáte recept na rýchlu a chutnú večeru? Tak vyskúšajte tento recept na lososa s jazmínovou ryžou SOS a avokádovou salsou....

prazdny

Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom

Cestoviny

Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli...

prazdny

Kysnutá bábovka s tvarohom a kandizovaným ovocím

Dezerty

Bábovka napríklad na adventný čas. Každý kúsok s čokoládovým stromčekom.

prazdny

Rybacia polievka

Večera

Pre niekoho boj, pre niekoho tekuté zlato, nie každý má rád rybaciu, no u nás je to jedna z obľúbených polievok....

prazdny

Bryndzová polievočka mojej Lenky

Bezmäsité jedlá

Lenka je moja staršia dcéra a túto polievočku priam miluje. Na obed zje aj 4 taniere...

prazdny

Chlebík s grilovaným cesnakom

Bezmäsité jedlá

Na grilovanie sa teším už od jari. Pre tú vôňu, náladu aj svojské jedlá...

prazdny

Strapatý marinovaný losos na šošovici

Hlavné jedlá

Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...

prazdny

Najguľatejšie makové potešenie

Dezerty

Vyzerajú krásne, sú plné vápnika, sú bez múky a cukru, sú z lacných surovín......

prazdny

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou

Hlavné jedlá

Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

prazdny

Kysnuté - nekysnuté slimáky

Slané chuťovky

Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime....

prazdny

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano

Kuracie mäso

Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

prazdny

Šalát z peniazovky

Šaláty

Peniazovky očistíme, opláchneme a nakrájame na plátky. Vo vývare z bujónu ich povaríme 5 minút....

prazdny

Slivky v snehovom záveji

Koláče

každý deň idem z práce domov cez trhovisko. Bože! Až oči prechádzajú z farieb, nos...

prazdny

Predviacnočný steak

Hovädzie mäso

trosku potesenia pred vianocnym potesenim :)

prazdny

Medovníky

Dezerty

tento recept najradšej pououživam na Vianoce je to tradičný vianočný dezert a nikdy mi to nestvrdne a...