
Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Včelí koláč s tvarohom a broskyňami
Tento koláč je plný tvarohu a šťavnatosť mu dodávajú zavárané broskyne. Krásne vyzdobený sa hodí aj...

Májové cestoviny
Nájsť objavný recept a ešte k tomu zaujímavý názov nie je ľahké, preto sa o to...

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota
Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...

Kysnuté - nekysnuté slimáky
Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime....

Kuracie prsia s pomarančom a feniklom
Explózia chuti. Jedinečná kombinácia basmati ryže s kuracími prsami s pomarančom a feniklom.

Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

Husacie stehno s cibuľovým čatní a batatovou omáčkou
Husacie stehná očistíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. Na panvici ich opečieme, potom poukladáme do plechu, ...

Steakové rezančeky s citrónom a tymianom
Z mäsa odkrojíme všetky mastné časti a rozohrejeme gril.

Ovocná kašička
Ovocie poriadne umyjeme a nakrajáme na menšie kúsky. Vložíme do hrnca a zalejeme kojeneckou vodou Lucka....

Bezlepkové tartaletky s tvarohom
Ak premýšľate nad tým, čo napiecť na slávnostný stôl, inšpirujte sa naším receptom na bezlepkové tartaletky....

Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme...

Maďarská pena
Maďarskú salámu najemno nakrájame alebo zomelieme, pridáme maslo, syrokrém, soľ, korenie. Vymiešame a neháme stuhnuť v chladničke....

Ražeň z kačacích pŕs a pomarančov
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli. Nie sú len o jedle, ale aj o zábave, zážitku, stretnutí...

Jablkový šalát so zeleninou
Jablká a uhorku nakrájame na kocky, paradajky na plátky. Vložíme do misy, pokvapkáme citrónovou...

Žampiony s celerovo-sýrovou náplní
Všeobecně se celerová chuť skvěle snoubí s houbovou. Naplňte si žampiony nebo i jiné houby touto...

Sardinkový koláč
Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť...

Zemiakové gule s mangovou plnkou
Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou...

Tagliatelle s kimchi, shiitake a údeným tofu
Vo wok panvici na oleji opražíme na plátky nakrájanú cibuľu spolu s na plátky nakrájanou paprikou a...

Kokosová panacotta
Kompót necháme na sitku odkvapkať, ananás nakrájame na malé kúsky. Smotanu uvedieme do varu a rozpustíme...

Jahňací chrbát s pistáciovou krustou
Z pistácií, žĺtkov, panko strúhanky a olivového oleja v sekáčiku pripravíme pastu. Ochutíme ju...

Luxusný pomarančový minicheesecake
Luxusne vyzerajúci, výborný a veľmi jednoduchý pomarančový minicheesecake, ktorý pripomína skvelú chuť čokoládovo-pomarančovej zmrzliny...

Špenátové halušky
V miske vymiešame maslo, tvaroh, vajce, múku, špenát, dochutíme soľou, mletým...

Farebný Mix
Postupne som pridávala ingrediencie až som sa plnohodnotne navečerala :)

Bravčové karí
Vonku chladno, tak niečo na zahriatie sa mi žiadalo , máme radi kari a aj...

Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...