Rösti s paštrnákovým pyré

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 19. októbra 2016
Rösti s paštrnákovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
10 g
Paštrnákové pyré:
150 g
30 g
Okrem toho:
 na osmaženie rösti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paštrnák očistíme, nahrubo pokrájame, uvaríme v mlieku na miernom ohni do zmäknutia. Rozmixujeme na husté pyré (podľa potreby pridáme mlieko), dochutíme soľou a korením. Vmiešame studené maslo, aby sa zmes pekne spojila.

  2. 2

    Očistené surové zemiaky nastrúhame a osolíme. Hmotou vyložíme dno okrúhlych formičiek, do stredu dáme lyžičku pyré a vrch dorobíme opäť zo zemiakovej hmoty. Naparíme zhruba 20–25 minút alebo upečieme pri teplote 130 °C tiež zhruba 25 minút.

  3. 3

    Pred podávaním rösti osmažíme na masle, aby bol povrch chrumkavý. Podávame s hubovým gulášom alebo paprikášom.

Diskusia k receptu