Rösti s paštrnákovým pyré
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 19. októbra 2016
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 19. októbra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paštrnák očistíme, nahrubo pokrájame, uvaríme v mlieku na miernom ohni do zmäknutia. Rozmixujeme na husté pyré (podľa potreby pridáme mlieko), dochutíme soľou a korením. Vmiešame studené maslo, aby sa zmes pekne spojila.
- 2
Očistené surové zemiaky nastrúhame a osolíme. Hmotou vyložíme dno okrúhlych formičiek, do stredu dáme lyžičku pyré a vrch dorobíme opäť zo zemiakovej hmoty. Naparíme zhruba 20–25 minút alebo upečieme pri teplote 130 °C tiež zhruba 25 minút.
- 3
Pred podávaním rösti osmažíme na masle, aby bol povrch chrumkavý. Podávame s hubovým gulášom alebo paprikášom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu