Vyhľadávaná pochúťka na trhoch, v stánkoch rýchleho občerstvenia, milujú ich všetci, veľkí aj malí.
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
250 ml vlažné |
|
1/2 kocky (čerstvé) |
|
50 g |
|
1/2 ČL |
|
125 ml |
|
1 ks |
|
(na vysmážanie) |
|
Navrch: | |
nastrúhaný |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozdrobíme čerstvé droždie premiešame, necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, nakysnutý kvások, vajíčko a jogurt. Miesime pomúčenou rukou cesto (je lepkavé). Cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť.
-
2
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
3
Z cesta odoberáme kúsky po 100 gramoch, urobíme bochníky, ktoré zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť na pracovnej doske.
-
4
Bochníky po nakysnutí...
-
5
Každý bochník rukami povyťahujeme do kruhu s priemerom 20 cm.
-
6
Na panvici rozpálime olej na miernom plameni vysmážame do zlatista z oboch strán. Ukladáme na papierovú utierku. Potrieme cesnakovou pastou, kečupom, posypeme nastrúhaným syrom... Dobrú chuť.
Diskusia k receptu