Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou
Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 30. marca 2016
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 30. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rožok rozkrájame na kocky, pridáme maslo, žĺtok rozmiešaný s mliekom, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Nakoniec vmiešame nakrájanú žihľavu a ušľahaný sneh z bielka.
- 2
Do jahňacej kotlety prerežeme kapsu, do ktorej vložíme pripravenú plnku. Mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, podlejeme vodou a pečieme domäkka.
- 3
Surové zemiaky ošúpeme a vykrajujeme malé guľôčky – „zámocké zemiaky“. Tie vkladáme do vriacej osolenej vody s rascou a varíme domäkka. Pri podávaní pokvapkáme maslom a posypeme pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mne sa to zdalo tiez velmi, velmi dlho na 800g mäsa a este k tomu jahnacieho. ale neoplati sa davat komentare pod recepty sefkucharov, lebo aj tak ziaden nezareaguje a nevysvetli, ze preco zvolil takuto tepelnu upravu :-(