Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 30. marca 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
80 min
tepelná úprava

Suroviny

Jahňacia kotleta:
800 g
60 ml
60 g
1 ks
1 ks
100 ml
Zámocké zemiaky:
1 kg
80 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Rožok rozkrájame na kocky, pridáme maslo, žĺtok rozmiešaný s mliekom, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Nakoniec vmiešame nakrájanú žihľavu a ušľahaný sneh z bielka.

  2. 2

    Do jahňacej kotlety prerežeme kapsu, do ktorej vložíme pripravenú plnku. Mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, podlejeme vodou a pečieme domäkka.

  3. 3

    Surové zemiaky ošúpeme a vykrajujeme malé guľôčky – „zámocké zemiaky“. Tie vkladáme do vriacej osolenej vody s rascou a varíme domäkka. Pri podávaní pokvapkáme maslom a posypeme pažítkou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist