Opitý mandľový trhanec s hruškovým kompótom
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. augusta 2013
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. augusta 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
280 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
500 ml |
|
30 g |
|
50 g |
|
60 ml |
|
štipka |
|
trocha |
|
Kompót: | |
5-6 ks |
|
500 ml |
|
150 ml |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom a štipkou soli. Pomaly pridávame mlieko s múkou a trochou minerálky. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého zľahka zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Na panvici roztopíme maslo a nalejeme cesto na hrúbku asi 1 cm. Keď palacinka zospodu stuhne, tak ju obrátime a vareškami roztrháme na menšie kusy, dopečieme a pokvapkáme hruškovicou.
- 2
Hrušky nakrájame na mesiačiky. Dáme ich variť s vínom, vodou, klinčekmi, škoricou a citrónom nakrájaným na kolieska.
- 3
Trhanec posypeme cukrom a podávame s kompótom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu