Opitý mandľový trhanec s hruškovým kompótom

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. augusta 2013
Opitý mandľový trhanec s hruškovým kompótom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

280 g
100 g
3 ks
500 ml
30 g
50 g
60 ml
 štipka
 trocha
Kompót:
5-6 ks
500 ml
150 ml
6 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom a štipkou soli. Pomaly pridávame mlieko s múkou a trochou minerálky. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého zľahka zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Na panvici roztopíme maslo a nalejeme cesto na hrúbku asi 1 cm. Keď palacinka zospodu stuhne, tak ju obrátime a vareškami roztrháme na menšie kusy, dopečieme a pokvapkáme hruškovicou.

  2. 2

    Hrušky nakrájame na mesiačiky. Dáme ich variť s vínom, vodou, klinčekmi, škoricou a citrónom nakrájaným na kolieska.

  3. 3

    Trhanec posypeme cukrom a podávame s kompótom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia