Opitý mandľový trhanec s hruškovým kompótom
			   Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. augusta 2013
		   
		   šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. augusta 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 280 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 60 ml | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| trocha | 
                                                             | 
                                                    
| Kompót: | |
| 5-6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Žĺtky vymiešame s cukrom a štipkou soli. Pomaly pridávame mlieko s múkou a trochou minerálky. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého zľahka zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Na panvici roztopíme maslo a nalejeme cesto na hrúbku asi 1 cm. Keď palacinka zospodu stuhne, tak ju obrátime a vareškami roztrháme na menšie kusy, dopečieme a pokvapkáme hruškovicou.
- 2
 Hrušky nakrájame na mesiačiky. Dáme ich variť s vínom, vodou, klinčekmi, škoricou a citrónom nakrájaným na kolieska.
- 3
 Trhanec posypeme cukrom a podávame s kompótom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu