Bezlepkový čučoriedkový koláč
Bezlepkový čučoriedkový koláč

Čučoriedkový obrátený koláč bez lepku

novalim - fotkanovalim, 26. marca 2025. Komerčný recept.
Čučoriedkový obrátený koláč bez lepku
Foto: novalim

Tento obrátený koláč s čučoriedkami vás úplne očarí. Rýchla a jednoduchá príprava bez váženia na jednej strane, na druhej voňavý a chutný koláčik Zobraziť celý popisTento obrátený koláč s čučoriedkami vás úplne očarí. Rýchla a jednoduchá príprava bez váženia na jednej strane, na druhej voňavý a chutný koláčik bez lepku pre celú rodinu. S našimi múkami Promix bez lepku to ide ľahko. Ovocie môžete variovať podľa chuti - dobre vám poslúžia aj ríbezle, černice alebo maliny. Tak čo poviete, vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk

12-15
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

2 hrnčeky (alebo iné čerstvé drobné ovocie)
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka (alebo pohánková)
3/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 ks
1 bal.
trochu
Na posypanie:
 (alebo kokosový prášok)




Postup

  1. 1

    Čerstvé čučoriedky umyjeme a necháme dobre odkvapkať alebo osušíme papierovým obrúskom. Formu na koláč alebo menší plech s rozmermi asi 20x25 cm vystelieme papierom na pečenie. Čučoriedky rovnomerne vysypeme na dno formy.

  2. 2

    V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom a s mierne roztopeným maslom na nadýchanú penu. Prisypeme preosiate múky, kypriaci prášok a nastrúhame citrónovú kôru. Všetko spolu dobre premiešame gumenou varechou.

  3. 3

    Hotové cesto vylejeme do formy na pripravené ovocie a uhladíme stierkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na približne 35-40 minút. Urobíme test špajľou. Ak vyjde z koláča suchá, je hotový.

  4. 4

    Upečený koláč necháme vychladnúť a potom pomocou papiera vyberieme z formy. Opatrne ho otočíme a odstránime papier na pečenie. Pred podávaním ešte posypeme práškovým cukrom alebo kokosovým práškom.

Diskusia k receptu