Šalát z pečených paprík a zo syra

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 13. júla 2016
Šalát z pečených paprík a zo syra
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
50 g
2 g
1 g
240 g
100 g (alebo rukola)
30 g
10 g
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú červenú papriku vcelku opečieme na ohni do čierna, ešte teplú dáme do misky a prikryjeme potravinovou fóliou. Necháme odstáť 5 minút. Potom papriku ošúpeme a zbavíme spálených častí šupky.

  2. 2

    Papriku nakrájame na pásiky. Ukladáme na tanier, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Pridáme syr, dozdobíme umytým šalátom a bylinkami. Nakoniec posypeme hoblinami mandlí a pokvapkáme balzamikovým octom.

Diskusia k receptu