Chrumkavé srdiečka

abend - bez fotkyabend, 16. decembra 2011

Recept som objavila pred pár dňami , vyskúšala som a môžem odporučiť. Zvládnu ho aj mladučké Varecháčky, s "cestom" sa veľmi dobre pracuje a Zobraziť celý popisRecept som objavila pred pár dňami , vyskúšala som a môžem odporučiť. Zvládnu ho aj mladučké Varecháčky, s "cestom" sa veľmi dobre pracuje a výsledok je viac ako dobrý. Kto nemá ešte na Vianoce dosť napečené, nech vyskúša.

64 ks
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 140 °C

Suroviny

350 gr
150 gr
150 gr
1 ks
 na posypanie dosky
100 gr
Čokoládová poleva:
100 gr
50 gr
  pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Hrozienka zomelieme, v elektrickom sekáčiku potravín, orechy najemno pomelieme.Dáme do misy, pridáme cukor, rozšľahané vajce a spracujeme na hladkú hmotu. Na silikónovej podložke ( vtedy takmer nemusíme použiť múku na posýpanie) cesto po menších častiach rozvaľkáme, vykrajujeme srdiečka, pokladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca. 20min. na 140 st.- teplovzdušná rúra, iná rúra na 160 s t.Po upečení necháme vychladnúť na papieri a opatrne poodlepujeme.Polovicu srdiečok natrieme marhuľovým lekvárom a poprileuijeme k nim nenatreté srdiečka.

  2. 2

    V horúcom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, pridáme pár kvapiek oleja. Srdiečka potrieme čokoládovou polevou, posypeme mletými orechami, alebo ozdobíme olúpanou mandlou.

Diskusia k receptu

martamm
tento recept ma zaujal tym, ze neobsahuje takmer ziaden pridany tuk, uz na tieto Vianoce ho vyskusam, ukladam
evanaaa
@Abend , tie srdiečka sa mi celkom a dosť pozdávajú,nedajú sa pokaziť, idú do KK!
abend
martamm, izabella929, evanaaa ja som tiež nevedela do čoho idem, ale povedala som si, samé dobré suroviny tak to nemôže byť zlé a ani nie je a okrem toho posypané strúhanými orechami vyzerajú nádherne.Prajem veľa úspechov pri realizácii. A pekné Vianoce.
jerica
@abend ďakujem za dôveru,myslím si že nemusia byť len na vianoce,určite si vyskúšam :-)KK
abend
@jerica , súhlasím, určite ich budem robiť aj inokedy, podľa mojej rodiny sú to chutné jednohubky, len neviem prečo v recepte je názov "chrumkavé srdiečka" pretože nie sú chrumkavé. Nám ešte zostalo zopár kúskov z vianoc tak ich teraz mlsáme ku kávičke. Apropo, recept na Tvoju viedenskú knedľu a spôsob "varenia" rozdávam všetkým mojim známym, dokonca keď som si kupovala novú bábovkovú formu tak aj tej dáme - predavačke som hneď povedala Tvoj super recept. Včera som ju robila k segediňáku.
jerica
Milá @abend ďakujem,som rada že ste si pochutnávali na viedenskej knedle,a tento Tvoj recept mám v knihe , vytlačený na A4 , určite príde na to že si ho vyskúšam,dobrých jednohubiek mať v škatuli je vždy dobre mať v pohotovosti , stáva sa že "zglíňame" čo by sme si dali,určite to poznáš:-)prídu vhod.