
Pikantný rýchly dezert z čerstvých jahôd
Sezóna jahôd je v plnom prúde, kúpila som krásne Bio jahody, tak som pripravila tento...

Avokádové brownies (aj bezlepková verzia)
V poslednej dobe sú u nás obľúbené brownies, tak bol aj dnes z toho čo...

Kuracia balontínka s hríbovým fášom
Tatranský stôl bez voňavých húb? To akoby mu vzali jednu nohu. Aj bohato prestretý a noblesný...

Languedocký šalát
Salat sa da urobit vlastne zo vsetkeho. Toto je taky "nedelny" a davam ho sem preto,...

Dve pizze: s krevetami a medvedím cesnakom, so žampiónmi
Konečne som nahovorila môjho manžela, že bude jesť krevety, ale keďže som si nebola celkom...

Kurča - rozlúčka s letom
... alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)

Fašírky
Mne moc nechutia s baleným mäsom. Ja si ho radšej dám pomlieť u mäsiara! :) Ešte...

Likérový chlebíček
Pomaranč dobre umyjeme v teplej vode a poutierame. Z jednej polovice vylisujeme šťavu, z celého...

Vegánska tekvicovo-perníková žemľovka
Výborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké...

Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...

Ferrero Rocher makrónky
Lieskové oriešky som vysypala na plech s papierom na pečenie. Dala som ich do vyhriatej rúry...

Muffinky na Mikuláša
Zasnežené a s láskou upečené- ideálny darček na zajtra pre priatelov :-)

Polievka Minestrone
Nakrájame si cuketu a paradajky(umyté). Vložíme do hrnca spolu s mrazenou zeleninou a zalejeme vodou...

Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....

Guacamole s krevetami podľa rapera Kelsa
Okrem fajnového receptu si nenechajte ujsť ani nápaditý freestyle výstup, ktorým raper Kelso okorenil svoju návštevu...

Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekom
Tekvicu Hokaido osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 30 minút....

Paradajkovo-tvarohová nátierka
Chutná, jemne pikantná vďaka paradajkám, rýchla. Najlepšia k celozrnnému pečivu. Upravila som si...

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Zemiakové knedličky s kapustou
Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme ju. Uvarené...

Polievka z azuki fazuliek z MioMatu
Výýýborná polievočka - poteší sa celá rodinka ;-)

Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...

Naša šošovicová polievka
Suroviny uvádzam len orientačne, môžete si ich podľa vôle meniť, nič tým nepokazíte :)