Recept som objavila u mojej babičky, a nakoľko mám skvelého priateľa, tak som ho práve týmto bozkom prekvapila, pripravila som to na naše romantické Zobraziť celý popisRecept som objavila u mojej babičky, a nakoľko mám skvelého priateľa, tak som ho práve týmto bozkom prekvapila, pripravila som to na naše romantické chvíle strávené pri tokajskom vínku, kde sa koláčik veľmi dobre zjedol
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 |
|
1,5 hrnček hrnček |
|
1 |
|
1/2 hrnčeka hrnček |
|
1/2 hrnčeka hrnček vlažná |
|
2 lyžica |
|
3 lyžica |
|
na vymastenie |
|
na vysypanie plechu |
|
1 ks |
|
4 hrnčekov |
|
1 lyžica |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Z pudingového prášku, mlieka, a z oboch druhov cukru uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť
-
2
Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme dotuha s cukrom. Do snehu opatrne zapracujeme žĺtky, olej, vodu, múku s práškom do pečiva. Polovicu cesta prelejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Do druhej polovice zapracujeme kakao rozmiešané v 3 lyžiciach oleja a nanesieme ju na svetlé cesto. Navrch cesta rovnomerne nanesieme vychladnutý puding. Pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 180 st. C
Diskusia k receptu