Špenátová polievka

natali711 - fotkanatali711, 7. júna 2013

Túto polievku som prvýkrát jedla v pôrodnici, keď sa mi narodil môj prvý syn. Pri druhom som už pobehovala za kuchárkami s hrnčekom, že Zobraziť celý popisTúto polievku som prvýkrát jedla v pôrodnici, keď sa mi narodil môj prvý syn. Pri druhom som už pobehovala za kuchárkami s hrnčekom, že chcem ešte... Verte, neverte, ale môj mladší syn ju má veľmi rád aj keď sa so zeleninou vôbec nekamaráti.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 strúčik
2 ks
2 PL
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
Vajcové halušky:
1 ks
podľa potreby
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľku speníme na oleji, po chvíli pridáme cesnak (množstvo cesnaku podľa vlastnej chuti).Keď nám už cesnačik krásne vonia pridáme tavený syr(píšem 2 trojuholníky, ale môžte pridať akýkoľvek aký máte v chladničke, aj bamnino). Miešame až sa syr rozpustí a zaprášime múkou.( Kto má rád hustejšiu polievku pridá tej múky viac).

  2. 2

    Rýchlo to premiešame, aby sa nepripálilo a zalejeme vodou, asi tak 1/4 litra, dobre rozmiešame a pridáme špenát. Ja pridávam mixované mrazené špenátové kocky vlastnej výroby z vlastnej záhradky :-) Množstvo podľa toho ako veľmi zelená má byť tá polievka. U nás doma máme radi poriadne zelenú. Počkáme až sa kocky rozpustia a dolejeme vodou, tak do 1 l. Privedieme do varu a dochutíme.

  3. 3

    Do vriacej polievky zavaríme klasické halušky z vajíčka, soli a hladkej múky. Necháme ešte chvíľu prevrieť

Diskusia k receptu

radost
robievam takto...ale bez múky...pre zmenu som skúšala aj s mangoldom..chutí nám to..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia