Túto polievku som prvýkrát jedla v pôrodnici, keď sa mi narodil môj prvý syn. Pri druhom som už pobehovala za kuchárkami s hrnčekom, že Zobraziť celý popisTúto polievku som prvýkrát jedla v pôrodnici, keď sa mi narodil môj prvý syn. Pri druhom som už pobehovala za kuchárkami s hrnčekom, že chcem ešte... Verte, neverte, ale môj mladší syn ju má veľmi rád aj keď sa so zeleninou vôbec nekamaráti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 strúčik |
|
2 ks |
|
|
|
2 PL |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Vajcové halušky: | |
1 ks |
|
podľa potreby |
|
1/4 ČL |
|
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľku speníme na oleji, po chvíli pridáme cesnak (množstvo cesnaku podľa vlastnej chuti).Keď nám už cesnačik krásne vonia pridáme tavený syr(píšem 2 trojuholníky, ale môžte pridať akýkoľvek aký máte v chladničke, aj bamnino). Miešame až sa syr rozpustí a zaprášime múkou.( Kto má rád hustejšiu polievku pridá tej múky viac).
- 2
Rýchlo to premiešame, aby sa nepripálilo a zalejeme vodou, asi tak 1/4 litra, dobre rozmiešame a pridáme špenát. Ja pridávam mixované mrazené špenátové kocky vlastnej výroby z vlastnej záhradky :-) Množstvo podľa toho ako veľmi zelená má byť tá polievka. U nás doma máme radi poriadne zelenú. Počkáme až sa kocky rozpustia a dolejeme vodou, tak do 1 l. Privedieme do varu a dochutíme.
- 3
Do vriacej polievky zavaríme klasické halušky z vajíčka, soli a hladkej múky. Necháme ešte chvíľu prevrieť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu