Obrátený jablkový zákusok fotorecept
Sezóna jabĺk v plnom prúde, ponúkam zákusok, ktorý neomrzí a nesklame...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
150 g |
|
5 PL teplá |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
Jablková plnka: | |
900 g očistené nastrúhané |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
Krém: | |
400 ml |
|
2 ks |
|
4-5 PL |
|
1 bal. (v prášku) |
|
300 g čerstvé zmäknuté |
|
|
|
Čokoládová poleva: | |
250 g |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do hustej peny, postupne po lyžiciach pridávame teplú vodu, premiešame. Múku, prášok do pečiva preosejeme a vmiešame po častiach do žĺtkového základu. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zapracujeme po lyžiciach varechou do cesta.
-
3
Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou pridáme škoricový a vanilínový cukor, premiešame.
-
4
Hlboký plech 25x35 cm vyložíme alobalom, uložíme jablkovú plnku. Na vrch vylejeme pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 25 minút.
-
5
Po upečení za horúca preklopíme upečený korpus pomocou druhého plechu jablkovou stranou nahor. Stiahneme alobal necháme úplne vychladnúť. Príprava krému: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, vanilkovú esenciu a žĺtky. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť. Po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Za horúca po častiach vmiešame 150 g čerstvého zmäknutého masla. Prelejeme do sklenenej misy a necháme vychladnúť. Po vychladnutí mixérom premiešame, pridáme zvyšok nakrájaného masla. Vznikne jemný nadýchaný krém, ktorým potrieme jablkovú plnku, uhladíme. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Čokoládu nasekáme nadrobno, zalejeme horúcou smotanou a miešame do rozpustenia.
-
7
Čokoládovou polevou polejeme vrch zákuska a odložíme do chladničky.
-
8
Po stuhnutí nakrájame na rezy, dobrú chuť.
-
9
A ešte niečo k tomu...
Ďakujem za nahliadnutie receptu a komentár ktorý potešil...
Ďakujem za komentár...
Ďakujem krásne