Biskvitová roláda so šunkovou plnkou
Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 30. decembra 2014
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 30. decembra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Biskvit: | |
| 3 ks |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 3 ks |
|
| 50 g |
|
| trocha |
|
| Plnka: | |
| 140 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL nakrájaná |
|
| 1 PL nakrájaná |
|
| čerstvo mleté |
|
| 140 g plátky |
|
Postup
-
1
Žĺtky zmiešame s olejom, muškátovým orechom a soľou. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkami.
- 2
Hladkú múku a prášok do pečiva zľahka primiešame do vyšľahanej hmoty. Masu vylejeme na papier a pri 240 °C pečieme asi 7 minút. Po upečení zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.
- 3
Kyslé uhorky nakrájame na malé kocky, maslo, horčicu a soľ vyšľaháme, pridáme nakrájanú pažítku, petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.
- 4
Upečené cesto rozvinieme, rovnomerne naň rozložíme plátky šunky, potrieme pripravenou hmotou, pomocou kuchynskej utierky zvinieme a necháme pol hodiny v chladničke stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu