Biskvitová roláda so šunkovou plnkou
Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 30. decembra 2014
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 30. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Biskvit: | |
3 ks |
|
2 PL |
|
|
|
3 ks |
|
50 g |
|
trocha |
|
Plnka: | |
140 g |
|
100 g |
|
|
|
1 ČL |
|
2 PL nakrájaná |
|
1 PL nakrájaná |
|
čerstvo mleté |
|
140 g plátky |
|
Postup
-
1
Žĺtky zmiešame s olejom, muškátovým orechom a soľou. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkami.
- 2
Hladkú múku a prášok do pečiva zľahka primiešame do vyšľahanej hmoty. Masu vylejeme na papier a pri 240 °C pečieme asi 7 minút. Po upečení zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.
- 3
Kyslé uhorky nakrájame na malé kocky, maslo, horčicu a soľ vyšľaháme, pridáme nakrájanú pažítku, petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.
- 4
Upečené cesto rozvinieme, rovnomerne naň rozložíme plátky šunky, potrieme pripravenou hmotou, pomocou kuchynskej utierky zvinieme a necháme pol hodiny v chladničke stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu