Perlička na zeleninovej ryži

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 18. augusta 2013
Perlička na zeleninovej ryži
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 strúčiky
2 ks
1 l
250 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme cesnak, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata. Mäso z perličky, nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme v rozpálenom oleji.

  2. 2

    Pridáme do základu, primiešame ryžu a podlejeme vývarom. Varíme asi 15 minút.

  3. 3

    Medzitým ugrilujeme zvyšnú zeleninu, ktorú zamiešame spolu s bylinkami do ryže tesne pred podávaním. Navrch položíme kúsky osolenej a okorenenej perličky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia