Krupicový nákyp s marhuľami

kadlin - bez fotkykadlin, 21. júla 2013

Tento nákyp robievam dcérke a veľmi jej chutí (a priznám sa, že aj mne). Tak prečo sa s receptíkom nepodeliť?

4
porcie
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
70 g
3 ks
100 g
1 bal.
160 g
1 PL
2 ČL
400 g
1 PL
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Z mlieka, práškového cukru a detskej krupice si uvaríme kašu, ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do kaše vmiešame limetkovú šťavu, jedno rozšľahané vajce, vanilínový cukor a jogurt zmiešaný s dvomi žĺtkami.

  3. 3

    Z bielkov a krupicového cukru si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy.

  4. 4

    Vymastíme a vysypeme múkou menšiu zapekaciu misu. Rozotrieme masu, do ktorej uložíme scedené marhule a povrch pokvapkáme rozpusteným maslom.

  5. 5

    Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 30-40 minút, pokým nie je povrch zlatistý. Po upečení poprášime práškovým cukrom a prelejeme javorovým sirupom. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

mirkamt
Podobný nákyp mama párkrát robila, ale bez ovocia. Vo verzii s ovocím sa dá "cesto", ovocie a opäť kaša?
evanaaa
Tento nákyp sa mi páči, krupicový som robila len raz, aj to dávno.
@mirkamt asi nedočítala do konca:-) Dá sa ale ukončiť aj snehovou pokrývkou, alebo druhou vrstvou kaše.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia