Foto: paploska
Vyskúšala som nový typ bagiet s hrozienkami a boli dokonalé. Správne chrumkavé a lahodné. Ak máte radi hrozienka, ako ja, určite si ich zamilujete. Zobraziť celý popisVyskúšala som nový typ bagiet s hrozienkami a boli dokonalé. Správne chrumkavé a lahodné. Ak máte radi hrozienka, ako ja, určite si ich zamilujete.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Recept je prispôsobený pre pekárne, ale pokojne si ich môžete upiecť pri 180 st. v klasickej rúre.
-
2
Pekáreň Ingrediencie dávame do pekárne v tomto poradí: vlažná voda, čerstvé droždie 1, 5 kávovej lyžičky, cukor, pridáme múku. Na vrch pridáme soľ a dávame pozor, aby sa nedostala do kontaktu s droždím. Nádobu dáme do pekárne a pri Moulinex pekárni zapneme 1. (pri inom type 3 hod. program na bagety) Rúra: Pripravíme si kvások z 1 dc vody, droždia a lyžičky cukru. Kvások pridáme do múky, pridáme soľ a hrozienka, dolejeme vodou. Cesto vymiesime a necháme cca 1 hod. kysnúť. Cesto má mať redšiu konzistenciu.
-
3
Nezľaknite sa, čím jemnejšie cesto, tým budú chutnejšie. Jemné cesto spôsobí aj ťažšie tvarovanie a dariť sa vám bude len s dobre pomúčenými rukami. Vytvarujte 8 bagiet. 4 dáme do formy na bagety a pokračujeme v nastavenom programe. Po 45 min. dáme do pekárne II. dávku bagiet. Tentorkát som nastavila tmavú kôrku a boli veľmi chutné. V rúre to budete mať jednoduchšie - upečiete ich naraz, ale pri tomto type cesta vám asi bude chýbať forma.
takú krásnu formu na bagety nemám ale ja si pomáham papierom na pečenie, ktorý poskladám tak aby sa mi cesto neroztekalo po plechu...
@evusik ja davam hrozienka do DP hned na zaciatku a nic sa im nestane, mozno zalezi aj na druhu hrozienok, neviem, alebo mam pomalsiu DP