Hrozienkové bagetky

paploska - fotkapaploska, 11. marca 2013
Hrozienkové bagetky
Foto: paploska

Vyskúšala som nový typ bagiet s hrozienkami a boli dokonalé. Správne chrumkavé a lahodné. Ak máte radi hrozienka, ako ja, určite si ich zamilujete. Zobraziť celý popisVyskúšala som nový typ bagiet s hrozienkami a boli dokonalé. Správne chrumkavé a lahodné. Ak máte radi hrozienka, ako ja, určite si ich zamilujete.

8
porcií
180 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

225 g
90 g
1,5 PL
1,5 ČL
300 ml
1,5 ČL
135 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Recept je prispôsobený pre pekárne, ale pokojne si ich môžete upiecť pri 180 st. v klasickej rúre.

    Hrozienkové bagetky  - obrázok 1
  2. 2

    Pekáreň Ingrediencie dávame do pekárne v tomto poradí: vlažná voda, čerstvé droždie 1, 5 kávovej lyžičky, cukor, pridáme múku. Na vrch pridáme soľ a dávame pozor, aby sa nedostala do kontaktu s droždím. Nádobu dáme do pekárne a pri Moulinex pekárni zapneme 1. (pri inom type 3 hod. program na bagety) Rúra: Pripravíme si kvások z 1 dc vody, droždia a lyžičky cukru. Kvások pridáme do múky, pridáme soľ a hrozienka, dolejeme vodou. Cesto vymiesime a necháme cca 1 hod. kysnúť. Cesto má mať redšiu konzistenciu.

    Hrozienkové bagetky  - obrázok 2
  3. 3

    Nezľaknite sa, čím jemnejšie cesto, tým budú chutnejšie. Jemné cesto spôsobí aj ťažšie tvarovanie a dariť sa vám bude len s dobre pomúčenými rukami. Vytvarujte 8 bagiet. 4 dáme do formy na bagety a pokračujeme v nastavenom programe. Po 45 min. dáme do pekárne II. dávku bagiet. Tentorkát som nastavila tmavú kôrku a boli veľmi chutné. V rúre to budete mať jednoduchšie - upečiete ich naraz, ale pri tomto type cesta vám asi bude chýbať forma.

    Hrozienkové bagetky  - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
Bagety vyzerajú úžasne, len mám jednu otázku, kedy dávaš do pekárne hrozienka, v popise to nie je... ja som totiž raz robila v pekárni vianočku a pri miesení mi hrozienka rozbilo na kašu, chuťovo to cestu neublížilo ale vzhľadovo to bolo divné...
takú krásnu formu na bagety nemám ale ja si pomáham papierom na pečenie, ktorý poskladám tak aby sa mi cesto neroztekalo po plechu...
paploska
@martamm ďakujem :-), keď som ich tu vkladala, dostala som na ne chuť, takže si ich možno večer upečiem :-)
paploska
@evusik jaj na to som zabudla, moja pekáreň 20 min. miesi a potom dá signál a pridám hrozienka. pri pečení chleba vtedy pridávam aj semienka. To cesto je v podstate už vymiesené, s hrozienkami to miesi len krátko.
evusik
@paploska veď ja to tiež tak robím, po zaznení signálu dávam semienka, ale s hrozienkami sa mi nezadarilo, je pravda, že som to skúšala len raz a teraz robím tak, že hrozienka primiesim ručne na koniec, lebo aj tak pečiem v rúre... ale teraz ma napadlo, že to mohlo byť tým, že som mala hrozienka namočené vo vode, možno boli moc mäkké... no nič, vyskúšam ešte raz a uvidím... díky :-)
medovnicek
skvelý recept, ktorý si ihneď ukladám, pekárničku síce mám, ale pečiem v nej len chleba, ja sa totižto s kysnutým cestom rada "babrem", páčia sa mi tie tvoje formy, tie sú zrejme priamo do pekárničky však? Ja bagety pečiem na plechu na bagety
iva63
no ja si ich veru podľa teba upečiem a teším sa na tie hrozienka...
paploska
dámy, vážne ste ma potešili a recept vám určite odporúčam :-) @medovnicek tie formy boli originál ku pekárni a Ďakujem za info, ani som nevedela, že sú aj iné formy na bagety :-)
afataga
ja mam rada hrozienka, len ma trochu odradza, ze je to cesto take jemne, ja moc na to nemam nervy :-)
@evusik ja davam hrozienka do DP hned na zaciatku a nic sa im nestane, mozno zalezi aj na druhu hrozienok, neviem, alebo mam pomalsiu DP
paploska
@aftaga no nebudem tajiť, že som sa s nimi chvíľu "piplala" :-), takže ak chýba trpezlivosť neodporúčam :-)
afataga
keby sa dalo menej vody, asi by to islo lahsie, ja sa vzdy smejem na tych navodoch k DP, ze pozor aby sol neprisl do kontaktu s drozdim, ved ked ju clovek zapne, tak sa to zacne miesat a vsetko pride do kontaktu so vsetkym :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia