Mätové brownies
Foto: anemarka
Neodolateľná čokoládová chuť spojená s osviežujúcou mätou v podobe tohto mäkučkého koláčika :)
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Na prípravu mätového brownie si ako prvý zalejeme mätový čaj - 6 vrecúšok čaju zalejeme asi 1 dl vriacej vody, necháme vylúhovať a vychladnúť.
- 2
Vo vodnom kúpeli si roztopíme 250 g horkej čokolády a 100 g masla, necháme vychladnúť. Zvyšných 50 g (alebo aj viac) čokolády nasekáme na kúsky.
- 3
V inej mise vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Neskôr pridáme aj vychladený čaj a čokoládu roztopenú s maslom. Nakoniec jemne primiešame aj nasekanú čokoládu alebo ňou posypeme cesto už priamo na plechu. Cesto má byť redšie, no pozor aby nebolo príliš vodnaté.
- 4
Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie (môj plech bol približne 20x30 cm). Pečieme na 190 °C asi 30 minút. Koláč bude hotový až zbadáme na povrchu pevnú krustu. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Dobrú chuť :)
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu