Teto jedlo som robila pre kamarátku z Bratislavy, keď prišla na návštevu po roku, a veľmi jej to chutilo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
18 ks |
|
250 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
1 čl |
|
|
|
0,5 dcl |
|
700 g |
|
450 g |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie prsia si narežeme tak,aby sme mali väčšie tenšie rezne. Tie si trochu vyklepeme, osolíme, okoreníme chili, ale jemne a na ne uložíme syr Encián a tri fazuľové struky (tie si prv v trocha osolenej vode predvaríme do polomäkka). Rezne zrolujeme na koncoch upevníme drevenými špáradlami, obalíme v hladkej múke a na troche oleja opražíme z oboch strán. Uložíme na plech, ktorý sme trochu pokvapkali olivovým olejom. Na rolky potom poukladáme tenké pásiky slaninky, ktoré posypeme mandľovými lupienkami. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre na 180 °C 15 - 20 minút. Grilovanú zeleninku si urobíme tak, že si brokolicu vsypeme do vriacej osolenej vody, povaríme 1 min a vyberáme. Na panvicu si dáme olivový olej , na ktorom osmažíme trošku do sklovita cesnak a pridáme cherry paradajky polovicu celé, polovicu rozrezané na polovičky, z čoho sa nám urobí trochu šťavy, po 3 minútkych pridáme brokolicu, ktorú si polámeme na menšie kúsky, trochu osolíme a okoreníme mierne s chili a sušenou bazalkou, pridáme oriešky posekané na jemno a opekáme občasným obracaním asi 3 - 5 minut. Nakoniec pridáme trochu masla na zjemnenie chuti. Ja zvyknem podávať aj s uvarenými zemiakmi v šupke s bylinkovým maslom. Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu