
Granátové jablká do zásoby
Je sezóna granátových jabĺk. Sú všestranne použiteľné - ja ich jadierka a šťavu pridávam do nápojov,...

Čokoládová torta s kokosovým srdcom
Recept som našla na talianskom webe. Je krásne čokoládovo - snehová a zapáčil sa mi i...

Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii
Na dnes tak trošku slávnostnejší obed kvôli návšteve z cudziny... upiekla som husacie stehná, podlievala počas...

Zemiaky s tofu
Stara ludova mudrost hovori , , Ludia odjakziva vedia, zemiaky sa neprejedia , , ....

Pečené rožteky s kakaom
Ked sa mi zvýšia zemiaky z minulého dňa, tak vždycky z ních niečo na druhý deň pripravím-uvarím....

Grilované holubinky
Teď je v lese plno různých holubinek, tak je třeba toho využít. Grilované hlavičky jsou...

Celozrnná ryža so zeleninou
Jednoduche jedlo, keď človek príde z práce a potrebuje obedovať.

Zelerová polievka so smotanou
Zeler nakrájame na plátky a uvaríme v 1, 25 l vody domäkka. Potom ho rozmixujeme a...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Brokovnica so syrom
Nesmejte sa všetci. Pred pár rokmi sme začali pestovať Brokolicu na našej záhradke, a moja...

Muffiny pre všetkých
Dnes som mal doma len jedného pomocníka (1, 5 ročný syn) a tak sa mi konečne podarilo...

Streetstyle toast
Komerčný recept<br /> Toast špeciálne navrhnutý tak, aby padol do jednej ruky a obstál v mestskom ruchu....

Kakaové cupcakes
V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva a kakao. Zvlášť som zmiešala mlieko, ...

Raňajky alebo Shakshuka po slovensky
Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...

Jesenná jablková pochúťka
Keďže je jablková sezóna, aj my sme sa rozhodli pre klasický jablkový koláč. Je síce...

Labneh s limetkovou kůrou, česnekem a bylinkou
Miluji labneh, vykapaný jogurt. nejen čistý bílý, ale různě dochucený před kapáním. K...

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Špagety s hlívou a řapíkatým celerem
Poslední dobou experimentuji se špagetami, které mi začaly chutnat až vloni v Egyptě. Joo, ...

Zeleninová štrúdľa s teľacím mäsom
Cesto: Múku preosejeme, spravíme jamku, pridáme soľ, vodu, ocot a olej, vymiešame cesto,...

Teľacie ragú so špargľou
Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...

Halušky so smotanovou omáčkou zo smržov
Jarné huby smrže veľmi dobre doplňajú zemiakové halušky. Manžel to ohodnotil jedným slovom - delikatesa.

Plnená tortilla s jogurtovým dipom
Na rozohriatu panvicu vylejeme vajcia a osolíme ich.