Trenčianske halušky s karamelovým krémom fotorecept

elysa - fotkaelysa, 28. mája 2013
Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept)
Foto: elysa

Nemám poňatia prečo sa takto volajú...Po mamke som zdedila 30 ročnú knihu Múčniky, tak z nej sem-tam niečo pripravím...V nedeľu poobede som našla tento Zobraziť celý popisNemám poňatia prečo sa takto volajú...Po mamke som zdedila 30 ročnú knihu Múčniky, tak z nej sem-tam niečo pripravím...V nedeľu poobede som našla tento dezertík, ktorý mi pripadá ako vylepšené a chutnejšie vtáčie mlieko...

4
porcie
30+chladenie minút
príprava

Suroviny

100 g
100 g
2,5 dl
3 ks
1 ks
štipka
5 dl
50 g
1 ks
100 g
Karamelový krém:
50 g
1 dl
30 g alebo kukuričný škrob
1 ks




Postup

  1. 1

    Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju 2,5 dcl mlieka a varíme, až kým sa cesto neoddeľuje od varešky a hrnca. Potom odstavíme a necháme vychladnúť, pričom občas premiešame.

    Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vychladnutého zamiešame metličkou po jednom celé vajcia a žľtok, štipku soli a zakaždým dobre vypracujeme.

    Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do nádoby nalejeme 5 dcl mlieka, pridáme maslo, celú vanilku- rozrezanú, aj s nožom vylúpnutým kaviárom, práškový cukor a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka hádžeme lyžičkou z pripraveného cesta halušky, chvíľu ich povaríme a dierkovou varechou vyberieme.

    Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu už mám povarené halušky.

    Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové halušky pripravené pod krém.

    Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém: Cukor upálime na karamel.

    Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upálený karamel zalejeme mliekom, ktoré zostalo po varení halušiek a necháme roztopiť.

    Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V šálke rozmiešame maizenu, žľtok a 1 dcl mlieka.

    Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vlejeme za stáleho miešania do karamelového mlieka a uvaríme hustý krém.

    Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na tanieriky rozdelíme halušky, prelejeme krémom a ihneď podávame. Dezert vhodný na chladnejšie dni, alebo pre tých ako ja- mám rada puding, ktorý ešte nevychladol...

    Trenčianske halušky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

paeva
aj ja mám na takúto dobrôtku chuť, a isto si pochutia aj moji stravníci.
klaudia968
zaujímavý recept, presne na takéto počasie, človek sa zahreje pri práci aj jedení
elysa
ďakujem... tiež som to zobrala tak, že je chladno, tak teplý dezert...bola to chutná zmena...:)
margaretka28
sranda, toto som ešte nevidela, nepočula, ale určite to deckám niekedy spravím, oni majú radi všetko sladké :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia