Foto: emdy
Exkluzívny tvar, výnimočná chuť dáva priestor na použitie pre efektné predkrmy a predjedlá v kombinácii s paradajkou, olivvým olejom a hriankou. Na výrobu používam rúrky Zobraziť celý popisExkluzívny tvar, výnimočná chuť dáva priestor na použitie pre efektné predkrmy a predjedlá v kombinácii s paradajkou, olivvým olejom a hriankou. Na výrobu používam rúrky o šírke 40mm a dĺžke 100 mm.
porcií
príprava
Postup
-
1
Vyrobíme si syrovinu z kozieho mlieka /receptov na výrobu syrov je tu dosť/ na odkvapkávaciu dosku si uložíme kolmo rúrky. Sitkom scedíme syrovinu ay za pomoci lievika postupne plníme rúrky, až vo vnútri zostane konzistentná syrová hmota. Vložíme do chladničky a necháme postáť /prebytočná srvátka odtečie/ do druhého dňa. Zo 7 litrov mlieka nám vyjde približne 8 ks 100g valčekov
-
2
V 4 miskách si pripravíme koreniace zmesy: 1. Orechová: Posekané na hrubo vlašské orechy, soľ, korenie 4 farieb, hrubozrnná soľ, olivový olej Ináč môj favorit :) 2. Oregáno: Oregáno, hrubozrnná soľ, korenie 4 farieb, olivový olej 3.Klasik: Paprika sladká, hrubozrnná soľ, korenie 4 farieb, olivový olej 4. Cesnak: pretlačený cesnak, hrubozrnná soľ, korenie 4 farieb, olivový olej Robievam po dva kusy z každého druhu
-
3
Syr je vlhký, takže koreniny sa na povrch nalepia. Keď je povrch rovnomerne pokrytý, zabalíme do stretch fólie, na koncoch silno dotiahneme a zaviažeme špagátom. Dá sa konzumovať hneď, ale u nás nechávame zrieť aspoň 2 týždne pri 12 stupňoch celzia. A variáciám na tanieri sa medze nekladú.... Dobrú chuť :)
spracovávam mesačne okolo 1000l mlieka denne výroba zaberie cca 40 minút, to čo popisuješ ako návod na výrobu je úplne mimo... a robiť niečo preto že to píšu v príbalovom letáku.. čo ja viem
ale ak som stupil niekomu na otlak, tak sa ospravedlňujem :)