Kozí syr Oregano, Orechový, Klasik a Cesnakový

emdy - bez fotkyemdy, 3. októbra 2013
Kozí syr Oregano, Orechový, Klasik a Cesnakový
Foto: emdy

Exkluzívny tvar, výnimočná chuť dáva priestor na použitie pre efektné predkrmy a predjedlá v kombinácii s paradajkou, olivvým olejom a hriankou. Na výrobu používam rúrky o šírke 40mm a dĺžke 100 mm.

8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

7 l
4 ml
3 ml
200 g
20 g
20 g
20 g
80 g
20 g
0,2 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyrobíme si syrovinu z kozieho mlieka /receptov na výrobu syrov je tu dosť/ na odkvapkávaciu dosku si uložíme kolmo rúrky. Sitkom scedíme syrovinu ay za pomoci lievika postupne plníme rúrky, až vo vnútri zostane konzistentná syrová hmota. Vložíme do chladničky a necháme postáť /prebytočná srvátka odtečie/ do druhého dňa. Zo 7 litrov mlieka nám vyjde približne 8 ks 100g valčekov

    Kozí syr Oregano, Orechový, Klasik a Cesnakový - obrázok 1
  2. 2

    V 4 miskách si pripravíme koreniace zmesy: 1. Orechová: Posekané na hrubo vlašské orechy, soľ, korenie 4 farieb, hrubozrnná soľ, olivový olej Ináč môj favorit :) 2. Oregáno: Oregáno, hrubozrnná soľ, korenie 4 farieb, olivový olej 3.Klasik: Paprika sladká, hrubozrnná soľ, korenie 4 farieb, olivový olej 4. Cesnak: pretlačený cesnak, hrubozrnná soľ, korenie 4 farieb, olivový olej Robievam po dva kusy z každého druhu

    Kozí syr Oregano, Orechový, Klasik a Cesnakový - obrázok 2
  3. 3

    Syr je vlhký, takže koreniny sa na povrch nalepia. Keď je povrch rovnomerne pokrytý, zabalíme do stretch fólie, na koncoch silno dotiahneme a zaviažeme špagátom. Dá sa konzumovať hneď, ale u nás nechávame zrieť aspoň 2 týždne pri 12 stupňoch celzia. A variáciám na tanieri sa medze nekladú.... Dobrú chuť :)

    Kozí syr Oregano, Orechový, Klasik a Cesnakový - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kozenko moja! Tos mi neměla dělat...