Jahodový koláč
Jahodový koláč

Jahodová koláčová torta

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 24. mája 2017
Jahodová koláčová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 bal
3 ks
250 g (+ na posypanie)
250 ml
250 g
 na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia rozmiešame so smotanou, pridáme múku, cukor a prášok do pečiva. Umyté, očistené jahody nakrájame na polovičky.

  2. 2

    Cesto vylejeme do vymastenej formy na pečenie. Navrch poukladáme jahody. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C približne 30 minút.

  3. 3

    Tortu dozdobíme jahodami a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Bože môj... už aby každý trval na jedinom a správnom použití (podľa neho)... kde ostala tolerancia a kde ostala fantázia? Niekto jedáva tlačenku s octom a iného by z toho naplo. Niekto má rád mastný chlieb s cukrom, iný by to ani neuveril... Evanaaa naráža na prsičká so salsou. Je to ale určite originálnejší nápad než jahodový koláč, aj keď vyzerá takto fantasticky. Za mňa dvakrát päťka (ako najvyššie ocenenie).
A platí to aj pre @Zivestriebro , tuším sa opakuješ, ako vidím, toto som už raz niekde čítala. Nik iný ťa netrápi, len ja a moje úvahy. Píšem za seba, nie za teba a ináč, nie som jediná, ktorá sa tu vyjadruje k niečomu.
Áno, @evanaaa , možno si niečo také odo mňa už čítala. Mňa totiž stále vyrušujú zmienky diskutujúcich, ktoré sú priveľmi subjektívne a zároveň mudrivkové... Ako keby si chcela silou-mocou povedať, že... "aj tak sa točí ! A just mám pravdu! "
Akoby si chcela mať vždy posledné slovo, najlepšie aj s dvihnutým prstom... no, no, no ! Najpr sa ma opýtajte, že čo ja evankaaaa na to.
Ale to nie je len na Teba, ale viac je tu takých ľudí. Akoby si

Pridaj komentár k receptu: