Jahodový koláč
Jahodový koláč

Jahodová koláčová torta

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 24. mája 2017
Jahodová koláčová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 bal
3 ks
250 g (+ na posypanie)
250 ml
250 g
 na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia rozmiešame so smotanou, pridáme múku, cukor a prášok do pečiva. Umyté, očistené jahody nakrájame na polovičky.

  2. 2

    Cesto vylejeme do vymastenej formy na pečenie. Navrch poukladáme jahody. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C približne 30 minút.

  3. 3

    Tortu dozdobíme jahodami a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak teraz sú jahody na správnom mieste, tam kde patria - do koláča, ktorý sa mi celkom páči......
Bože môj... už aby každý trval na jedinom a správnom použití (podľa neho)... kde ostala tolerancia a kde ostala fantázia? Niekto jedáva tlačenku s octom a iného by z toho naplo. Niekto má rád mastný chlieb s cukrom, iný by to ani neuveril... Evanaaa naráža na prsičká so salsou. Je to ale určite originálnejší nápad než jahodový koláč, aj keď vyzerá takto fantasticky. Za mňa dvakrát päťka (ako najvyššie ocenenie).
1x frezia