Foto: marika10
32
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
350 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
500 g |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame na hladké cesto. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút.
- 2
Plnka: Rýbezle očistíme, umyjeme, zmiešame s cukrom a pridáme tvaroh. V druhej nádobe si vymiešame smotanu na šľahanie so smeta fixom a pridáme k rýbezľovej zmesy. Na vychladnutý a upečený koláč pridáme plnku. Želatínu pripravíme podľa návodu.
- 3
Keď už máme na koláči plnku tak to polejeme želatínou a dáme koláč stuhnúť na chladné miesto. Želatínu môžeme použiť aj číru ale aj červenú. Koláč môžeme dozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť! Tento koláčik vždy upečiem svojej milovanej sestre keď sa vráti z Holandska domov alebo svojmu 3 ročnému synčekovi. Výborný a osviežujúci hlavne v lete...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prajem dobrú chuť!