32
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 125 ml |
|
| 125 ml |
|
| 350 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame na hladké cesto. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút.
- 2
Plnka: Rýbezle očistíme, umyjeme, zmiešame s cukrom a pridáme tvaroh. V druhej nádobe si vymiešame smotanu na šľahanie so smeta fixom a pridáme k rýbezľovej zmesy. Na vychladnutý a upečený koláč pridáme plnku. Želatínu pripravíme podľa návodu.
- 3
Keď už máme na koláči plnku tak to polejeme želatínou a dáme koláč stuhnúť na chladné miesto. Želatínu môžeme použiť aj číru ale aj červenú. Koláč môžeme dozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť! Tento koláčik vždy upečiem svojej milovanej sestre keď sa vráti z Holandska domov alebo svojmu 3 ročnému synčekovi. Výborný a osviežujúci hlavne v lete...
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Prajem dobrú chuť!