Letný ríbezľový koláč

marika10 - fotkamarika10, 24. februára 2013
Letný ríbezľový koláč
Foto: marika10
32
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
125 ml
125 ml
350 g
1 ks
1 ks
Plnka:
500 g
2 ks
1 ks
podľa chuti
500 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame na hladké cesto. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút.

  2. 2

    Plnka: Rýbezle očistíme, umyjeme, zmiešame s cukrom a pridáme tvaroh. V druhej nádobe si vymiešame smotanu na šľahanie so smeta fixom a pridáme k rýbezľovej zmesy. Na vychladnutý a upečený koláč pridáme plnku. Želatínu pripravíme podľa návodu.

  3. 3

    Keď už máme na koláči plnku tak to polejeme želatínou a dáme koláč stuhnúť na chladné miesto. Želatínu môžeme použiť aj číru ale aj červenú. Koláč môžeme dozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť! Tento koláčik vždy upečiem svojej milovanej sestre keď sa vráti z Holandska domov alebo svojmu 3 ročnému synčekovi. Výborný a osviežujúci hlavne v lete...

Diskusia k receptu

marika10
Tento recept mi len tak napadol keď mi mama doniesla domov rýbezle a nevedela som že čo snimi.
Prajem dobrú chuť!
babkamt
Pekný koláč. Chcem sa ale spýtať , naozaj ho pečieš na 270 stupňoch ?
evanaaa
Aj mne sa páči, ribezle už nemám, musím čakať na sezónu, ale ja mám len po 250°C sporák, vviac sa nastaviť nedá, ale aj to sa mi zdá veľa na piškótové cesto, hádam by stačilo aj 180°C, väčšinou sa pečie na takej teplote, no ale neviem, neskúšala som.
marika10
trošku som sa sekla má sa to piecť na 180 °C až teraz som si všimla že čo mám napísané v recepte...Ospravedlňujem sa!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia