Snehové jablkové kocky
Foto: helena10
Suroviny
Jablková zmes: | |
3 ks veľké |
|
400 ml (bez nálevu) |
|
z 1/2 citróna |
|
1 hrsť |
|
1-2 PL (alebo vanilkový puding) |
|
Navrch jablkovej zmesi: | |
domáci |
|
Cesto: | |
3 ks väčšie |
|
štipka |
|
175 ml jemný |
|
200 ml |
|
200 g |
|
400 ml |
|
1 bal. |
|
Sneh: | |
3 ks väčšie |
|
1/2 bal. |
|
3 PL jemný |
|
1-2 PL |
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ošúpané a očistené jablká nakrájam na maličké kocky, pridám hrozienka, šťavu z polovice väčšieho citróna, Zlatý klas a premiešam. Nakoniec dávam scedené jablká z kompótu (chcela som spotrebovať), a jemne premiešam. Cukor som nedávala vôbec, lebo jablká z kompótu boli sladké dosť. Nechám prikryté bokom.
- 2
Na cesto šľahám chvíľu žĺtky s cukrami a štipkou soli. Prilejem olej, jemne prešľahám. Pridám rozmrvený tvaroh a múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahám tuhšie cesto.
- 3
Cesto rozotieram na vymastený a posypaný plech s rozmermi 20 x 35 cm. Dávam zapiecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 10 minút.
- 4
Potom cesto vyberiem z rúry (rúru nevypínam) a na celý povrch zapečeného cesta opatrne rozložím jablkovú zmes a na jablkovú zmes malou kávovou lyžičkou naložím v pravidelnej vzdialenosti (cca 3-4 cm) domáci jablkovo-pomarančový džem.
- 5
Vrátim do rúry a na nezmenej teplote 175 stupňov pečiem ďalších cca 10-12 minút. Kontrolujem.
- 6
Zase vyberiem koláč z rúry a navrch rozotriem tuhý sneh, ktorý som vyšľahala z uvedených surovín. Nechám opäť v rúre na 160 stupňov asi 10-12 minút, aby sa zapiekol sneh.
- 7
Upečený koláč vychladím a nakrájam nožom, ktorý namáčam do studenej vody.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu