Kuracie zapekané suprême s červenou cibuľou fotorecept
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 14. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča umyjeme a osušíme, nožíkom vyrežeme z kurčaťa prsia tak, aby na nich zostalo krídlo a koža. Vrchných dvoch tretín krídla sa zbavíme. Obdobným spôsobom pripravíme štyri porcie.
- 2
Prsia pozdĺžne narežeme cez kožu a spravíme kapsu. Mäso osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici prsia opečieme z každej strany. Opečené prsia vložíme do zapekacej nádoby a do pripraveného otvoru vložíme plátok šunky, na mesiačiky nakrájanú cibuľu a navrch rozdrobíme bryndzu.
- 3
Ak v pekáči zostalo voľné miesto, prsia obložíme zemiakmi a zvyšnými surovinami. Všetko spolu zapečieme v rúre pri 180 °C.
- 4
Veľa variácií
Je to jednoduché jedlo z jedného pekáča, ponúkajúce množstvo variácií. Napríklad so sezónnou zeleninou, obmieňať môžete aj syr, výborné je so smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To stehno vyzera,ze je surove..