Jablkový nákyp trochu inak

kemka1 - bez fotkykemka1, 16. februára 2012
Jablkový nákyp trochu inak
Foto: kemka1

Recept mám z jedného časopisu,trochu som sa obávala aký bude výsledok ale stálo to za vyskúšanie,chutí aj ako teplý aj na studeno.Fotku pridám čoskoro.

Suroviny

500 g
2 (cca 250g) balíčky
2 PL
2 PL
50(aj viac) g
250 ml
125 ml
2 PL
1 ČL
2 ČL
3 PL
2 ks
 posekané




Postup

  1. 1

    Umyté hrozienka namočíme do (r)umu.Tvaroh (v rozpise je 50g no ja som tam dala celý téglik-250g a vôbec to nevadilo)rozmiešame v mlieku,pridáme smotanu na šľahanie,škoricový cukor,vanilínový a kryštálový cukor,(r)um z hrozienok,vajcia a dobre premiešame.

  2. 2

    Umyté jablká olúpeme ,prekrojíme,zbavíme jadrovníkov,pokrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Do pripravenej zmesi namočíme piškóty a hneď ich vytiahneme.Uložíme na dno formy na zapekanie (môže sa použiť aj plech vyložený papierom na pečenie,no potom treba množstvo ingrediencii prispôsobiť veľkosti plechu). Na piškóty uložíme polovicu jabĺk, posypeme polovicou hrozienok, potom opäť uložíme vrstvu namočených piškót,jabĺk a hrozienok. Nakoniec zalejeme zvyšnou mliečnou zmesou a posypeme posekanými lieskovcami.Pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C.

Diskusia k receptu

pivonka
"Nakoniec zalejeme zvyšnou mliečnou zmesou" - tú prvú časť mliečnej zmesi si dala na prvú vrstvu jabĺk?
kemka1
@pivonka v celej zmesi namáčame piškóty a čo zostane nalejeme nakoniec na obe vrstvy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia