Foto: kemka1
Recept mám z jedného časopisu,trochu som sa obávala aký bude výsledok ale stálo to za vyskúšanie,chutí aj ako teplý aj na studeno.Fotku pridám čoskoro.
Suroviny
500 g |
|
2 (cca 250g) balíčky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
50(aj viac) g |
|
250 ml |
|
125 ml |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
posekané |
|
Postup
-
1
Umyté hrozienka namočíme do (r)umu.Tvaroh (v rozpise je 50g no ja som tam dala celý téglik-250g a vôbec to nevadilo)rozmiešame v mlieku,pridáme smotanu na šľahanie,škoricový cukor,vanilínový a kryštálový cukor,(r)um z hrozienok,vajcia a dobre premiešame.
- 2
Umyté jablká olúpeme ,prekrojíme,zbavíme jadrovníkov,pokrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
- 3
Do pripravenej zmesi namočíme piškóty a hneď ich vytiahneme.Uložíme na dno formy na zapekanie (môže sa použiť aj plech vyložený papierom na pečenie,no potom treba množstvo ingrediencii prispôsobiť veľkosti plechu). Na piškóty uložíme polovicu jabĺk, posypeme polovicou hrozienok, potom opäť uložíme vrstvu namočených piškót,jabĺk a hrozienok. Nakoniec zalejeme zvyšnou mliečnou zmesou a posypeme posekanými lieskovcami.Pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu