
Hovädzie ako divina
Netradiční úprava hovězího masa, vhodná i pro návštěvy, je vcelku jednoduchá na přípravu a může...

Vínové srdiečka
Robievala ich moja stará mama a ja si nimi pripomínam staré časy. Objavila som ich minulý...

Ensaimadas
Boli ste niekedy na Malorke? Skúsili ste ensaimadu? Alebo ste videli turistov, ktorí odtiaľ prileteli a...

Kokosové „puserlíky“
Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Sneh s cukrom šľaháme nad parou, potom pridáme kokos a strúhanku a ešte...

Rybacia fašírka
Našla som v mrazáku gule s platýsa a nič iné ma momentálne nenapadlo len fašírka. Ale...

Jahňacia polievka
Umyté mäso vložíme v celku do osolenej studenej vody, pridáme očistenú a pokrájanú cibuľu, koreňovú...

Torta mimosa
Torta mimoza je talianska klasika, pripravovana prave k dnesnemu sviatku zien, sviatok, ktory sa...

Nátierka z reďkoviek a zo syra
... podla mojej oblubenej pani Horeckej, urcite budem robit castejsie, je vyborna...

Orchidea na drôtiku
Túto orchideu som robila pre svokru ku dňu matiek. V 2. recepte vám predvediem postup...

Pečená šťuka na slanine s cesnakom
Syn bol včera na rybách. Chytil šťuku. Tak som ju tentoraz upiekla na údenej slanine...

Pečiatkové keksy
Pridávam recept na keksíky na ktorých pekne vidno pečiatky. Je to tento recept (http://angiebakes. com/2015/01/09/medovo-skoricove-peciatkove-keksiky/) len...

Chutné zemiakové pagáčiky
Najchutnejšie zemiakové pagáčiky, ktoré sa nedajú pokaziť :)

Kačacie prsia na vidiecky spôsob
Ďalší z mojich obľúbených receptov som totiž vyznávač jednoduchých ale zato efektných jedál a toto je jedno...

Teľací roastbeef so šípkovou omáčkou a plnenými pečenými zemiakmi
Konečne manžel kúpil čerstvé teľacie, tak som sa pustila do toho... :)

Fazuľový šalát
Tento recept patrí skôr medzi jesenné, ale určite stojí za vyskúšanie. Keďže je sterilizovaný,...

Richtársky rezeň
mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, mletým čierným korením, potrieme kečupom a roztlačeným cesnakom...

Orechové bonbóny a ovocný kaviár
Krém do bonbónov: Odvážime si orechy, čokoládu, pripravíme sirup a vanilku.

Rybacia pomazánka
Dávno som nerobila žiadnu pomazánku, keďže mám rada ryby, tak som spravila rybaciu, aby bolo...

Dusené kura na masle obložené hráškom a baby karotkou
Kura poznám na mnoho spôsobov. Dnes som siahla ku starej dobrej klasike, príprava je veľmi...

Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš
Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.

Dezert Il castagnaccio
tento typický talianksy dezert z gaštanovej múky budete buď milovať alebo nenávidieť, myslím, že nič...

Bravčové rebierka s medovou marinádou
Dlho som sa nevedela odhodlať k zverejneniu môjho prvého receptu na vareche, až na naliehanie môjho...

Ananásový osviežujúci zákusok
Tento zákusok pochádza z týždenníka Život, má kyslastú chuť a ako napovedá názov, je veľmi...

Špenátové halušky vegan verzia
Konečne som si užila halušky, ktoré mám veľmi rada a pritom som dodržala aj zásadu delenej...

Koložvárska kapusta
V sobotu som nevedela, čo navariť. Zistila som, že máme ešte posledný kúsok kyslej...

Jesenné spestrenie: vyprážaná bedľa
Bol som navštíviť brata pod Tatrami a práve nepršalo, vybrali sme sa na huby. Našli...

Slávnostná fazuľová torta
Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladenú pretretú fazuľu a zamiešame...