Kuracie karí s ananásom a hrozienková ryža /fotorecept/
Foto: babi
.......recept, ktorý máme radi.........
príprava
tepelná úprava
Suroviny
podľa počtu jedákov |
|
2-3 PL |
|
1 balenie |
|
podľa potreby |
|
1-2 cm kúsok |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1-2 čl-podľa chuti |
|
podľa množstva mäska |
|
trošku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na kocky.
-
2
Do igelitového sáčku, dáme biely jogurt, mletý zázvor, rímsku rascu a korenie. Nesolíme!!!!!!!!!!!
-
3
Lyžičkou pomiešame a pridáme nakrájené mäso.Sáček dobre uzatvoríme-/treba si zobrať väčší/- a miesime a miesime, až kým sa všetko spolu nespojí. Uložíme do chladničky odpočinúť.
-
4
Kým nám mäsko odpočíva opražíme si nakrájané mandle.
-
5
Scedíme ananásový kompót. Šťavu si odložíme, budeme ju potrebovať.
-
6
Keď je mäsko odležané /dobré sú také dve hodinky/ dáme do woku , alebo hlbšej panvice ol. olej, pridáme celé nové korenie, klinčeky , kardamón / nemusí byť/ a opražíme , aby sa uvoľnila chuť a vôňa.
-
7
Opražené korenie vyberieme z oleja a pridáme naložené mäsko.
-
8
Opekáme do ružova.
-
9
Podlejeme najprv ananásovou šťavou, pridáme karí korenie , nastrúhaný čerstvý zázvor , necháme prejsť varom a pridáme kúsky ananásu.
-
10
Podlejeme smotanou /kto má rád- môže kokosovým mliekom/, teraz osolíme, pridáme čerstvo nastrúhaný muškátový orech a ceľkovo dochutíme podľa seba. Nakoniec pridáme opražené mandle. Odložíme si z nich trochu na posypanie na tanieri.
-
11
Príprava ryže: Na oleji speníme mladú cibuľku .
-
12
pridáme premytú ryžu , dobre premiešame a oprežíme, aby sa ryža obalila v oleji.
-
13
Pridáme umyté hrozienka a celé klinčeky. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Ja som použila vývar z kuracej polievky. Klasickým spôsobom dovaríme. Vyberieme klinčeky a môžeme podávať.
Diskusia k receptu