Pečený čaj fotorecept

janka1710 - fotkajanka1710, 23. decembra 2010
Pečený čaj (fotorecept)
Foto: janka1710
30 minút
príprava
80 minút
na 130 °C

Suroviny

1 kg
 celá




Postup

  1. 1

    Ovocie umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky ( ja som použila pomaranče, mandarinky a jablká).

    Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Škoricu spolu s klinčekmi namelieme a ovocie posypeme. K ovociu pridáme aj celé klinčeky a škoricu. Zamiešame.

    Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ovocie posypeme cukrom. Koľko cukru použijete záleží od vás. Ja som použila približne 300g, nakoľko mandarinky aj pomaranče boli sladké.

    Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme približne hodinu na 140stupňoch. Občas premiešame. V strede pečenia ovocie pokvapkáme citrónovou šťavou.

    Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čaj dáme do pohárov, dobre uzavrieme a dáme do rúry na 20minút na približne 80stupňov. Keď nám čaj vychladne možme ho podávať. 2-3 čajové lyžičky dáme do šálky, zalejeme vriacou vodou, popr. docukríme alebo si pridáme rum.

    Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kucharronald
Zaujímavé....takto pripravené ovocie koľko vydrží v tých pohároch? Kde by sme ich mohli skladovať?
janka1710
@kucharronald , ja ich mam v chladnicke, ale ked ich otvorim tak su normalne na linke, a musim povedat, ze sa nam minu za tyzden, takze neviem aku maju maximalnu "zivotnost".
kucharronald
aha...ďakujem za odpoveď... a ty si vo velkých 0.75 l skladovala? či v tych menších?
ela77
Robím ho tiež, len suroviny dávam od oka a menej cukor. Ten pridávam až keď sú suroviny čiastočne uvarené, či upečené. Recept som tu dala tiež pod týmto názvom ešte v jeseni.
mery8658
ja takto robim v lete ribezle červené aj čierne ale ešte to v poharoch 330ml. klasicky zasterilizujem. cez zimu je z toho perfektny čaj, pijeme ho len pri vyznamných priležitostiach /šetrime si ho / ale aj tento može byt perfektný. UROBIME!!!!
evanaaa
Ja som si koncom leta, hneď ako som čítala recept urobila dve dávky, dala som tam niekoťko druhov ovocia, aké som mala, čerstvé aj mrazené, je to výborné, ale čaj nebol síce zlý, skôr sa to hodí ako plnka do koláčov, do puding. pohárov a podobne. Na druhé leto si znovu narobím. A vraj sa to nemusí sterilizovať, stačí dať horúce dp pohárov, ie na päť min. prevrátiť a stačí.
anura
ja som ho tiež už robila a teraz koštujeme, deti si ho chvália tak budem robit aj na rok
evanaaa
Ale rozmýšľam, iba takýto citrusový by tiež bol dobrý, teraz sú lacné pomaranče ( aj v Kauflande ), citróny aj mandarinky....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia