Plnené kuracie kapsy z parného hrnca fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 3. marca 2012
Plnené kuracie kapsy z parného hrnca (fotorecept)
Foto: bibia1
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, rozkrojíme, vyklepeme, osolíme z oboch strán, položíme na fóliu. Jednu stranu ešte okoreníme čiernym a kari korením.

    Plnené kuracie kapsy z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na prsia uložíme oba syry, špenát, brokolicu a mrkvu.

    Plnené kuracie kapsy z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kapsu preložíme a znova okoreníme čiernym aj kari korením

    Plnené kuracie kapsy z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a zabalíme do fólie. Takto si pripravíme a zvyšné tri kúsky kuracích pŕs a položíme na varnú dosku parného hrnca.

    Plnené kuracie kapsy z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme pariť na 30-35 min. Päť minút pred koncom pridáme ešte zeleninku, ja som dala mrkvu a brokolicu.

    Plnené kuracie kapsy z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zaznie gong a máme hotovo. Odfotila som aj balíčky hneď po príprave, aby ste videli, že všetka šťava z potravín zostáva krásne vo fólii.

    Plnené kuracie kapsy z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Servírujeme tak, že celý balíček položíme na tanier, opatrne prerežeme fóliu a kapsu so všetkou šťavou "vylejeme" na tanier. Podávame s ryžou. My sme si na kapsách pochutili na večeru a dali sme si k nej len šalátik. Dobrú chuť.

    Plnené kuracie kapsy z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A ešte foto na reze.

    Plnené kuracie kapsy z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tinca
jendoducho mňam, krásne servírovanie a foto:)
bejgi
presne tento receptík pripravujeme aj my doma, brokolicu zamieňam karfiolom a vôbec všetko čo súvisí s kuracím mäskom je fajn :)
bibia1
veľmi pekne vám ďakujem, dnes som varila niečo podobné u mamy, na jej paráku, len som kuracie prsia potrela prelisovaným cesnakom zmiešaným s kremžskou horčicou a do vnútra som dala klasika, šunka, syr, zeleninka, ale ten cesnak vytvoril úplne fantastickú novú chuť mäska.