Foto: rennatte
Dezert, pri ktorom využijeme jablká padavky alebo také, ktoré treba spotrebovať, chutí podobne ako detská výživa
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené jablká nakrájame na menšie kúsky, podlejeme troškou vody, prilejeme citrónovú šťavu a necháme rozvariť, odstavíme a necháme trocha ochladnúť
-
2
zmes preložíme do mixéra, rozmixujeme na kašu, ak treba prilejeme troška vody
-
3
Jablkovú kašu prelejeme do hrnca a znova privedieme do varu, pridáme med. Zlaté klasy rozmiešame v 200ml vody a za stáleho miešania vlejeme do kaše, necháme povariť na hustejšiu pudingovú zmes
-
4
Piškóty rozložíme na menší plech a zalejeme polovicou jablkového pudingu
-
5
poukladáme ďalšiu vrstvu piškótov
-
6
zalejeme druhou polovicou pudingu
-
7
mne ešte troška ostalo, tak som šupla pár piškótov do formičky na mafinky a zaliala zvyškom. Hotový dezert necháme úplne vychladnúť a potom vložíme do chladničky stuhnúť, nakrájame na rezy.
Diskusia k receptu