Foto: gordonko
...slušne povedané, moja mlsná huba už dávnejšie zháňala recept na túto dobrotu, pamätám si, keď Zobraziť celý popis...slušne povedané, moja mlsná huba už dávnejšie zháňala recept na túto dobrotu, pamätám si, keď nám ju mama robila ako ,,mrňúsom,, no nevedel som, ako na to, ale už hádam viem a vám pripomeniem
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravené suroviny
-
2
očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode
-
3
medzitým si pomelieme mak
-
4
uvarené zemiaky zlejeme, ale vodu si odložíme
-
5
uvarené zemiaky ,,popučíme,,
-
6
varechou narobíme v zemiakoch dierky niečo pod stred ....NIE až na dno
-
7
zasypeme polohrubou alebo hladkou múkou, zalejeme odloženou vodou a nacháme postáť 20 minút
-
8
po 20 minútach zvyšok vody zo zemiakov zlejeme
-
9
v bravčovej rozpustenej masti si namáčame lyžicu a s ňou ,,vykrajujeme,, škubánky a kladieme na tanier
-
10
škubánky posypeme pomletým makom a potom pocukrujeme
-
11
nakoniec ich oblejeme zvyškom roztopenej brav. masti DOBRÚ CHUŤ
TAK se dělají a dělaly pravé škubánky.