Čína z kuracieho mäsa - rýchly recept

babkamt - fotkababkamt, 21. mája 2011

komplet obed do pol hodiny.Tak sa mi to páči.Rýchlo a chutne.Samozrejme,druh mäsa sa dá obmieňať.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
250 g
1 ks
100 g
4 PL
150 ml
2 PL
 nasekana




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájam na kolieska.Mrkvu na hranolčeky.Očistenú cuketu na kolieska,šampióny na plátky.

  2. 2

    mäso nakrájam na pol centimetrové slížiky.Vo veľkej panvici rozpálim 2 pl oleja ,na ktorom opražím mäso.Potom mäsko vyberiem do misky a do panvice nalejem zvyšok oleja,na ktorom opečiem cibuľku,potom pridám mrkvu a za stáleho miešania ju asi 3 min. smažím.Potom pridám cuketu a šampióny a ešte asi 3 min. smažím.Potom zeleninu podlejem 150 ml. vývaru a prikrytú varím ešte 5 min.

  3. 3

    Po zhruba 2 min.pridám k zelenine mäso,aby sa zohrialo.Zmes zjemním smotanou a pridám petržlenovú vňať samozrejme nasekanú. Prílohu ryža,šalát.

Diskusia k receptu

sportak
Zistil som že v Chorvátskom Grobe poznajú výborné recepty nielen na husacinu. Tento sa mi páči, keďže ho určite zvládnem aj ja. Jednoduchý, rýchly a zaujímavý. Chválim za dobrú inšpiráciu.
pacik
Takéto rýchle recepty mám rada a toto vyzerá fajn, ukladám :-)
evanaaa
Veru, dobre to vypadá, len prečo "čína" ? Podobné kombinácie robievam aj ja, suroviny obmieňam.
babkamt
pod týmto názvom ho mám zapísaný v mojej písanke
branoj
...no dnes som to skúsil uvariť aj ja.....je to fajn rýchlovka,len tej mrkvy by som tam dal menej,lebo na môj vkus to je priveľa,namiesto šampiňónov som tam dal zavárané dubáky zo špajze,(lebo sa mi nechcelo ísť do obchodu) no a namiesto petržlenovej vňate som dal sušenú pažítku(z rovnakého dôvodu).Na moje prekvapenie nebolo treba ničím dochucovať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia