Zemiaková haruľa
Zemiaková haruľa

Podlesník aj s ryžou fotorecept

grejsy - fotkagrejsy, 22. februára 2018
Podlesník aj s ryžou (fotorecept)
Foto: grejsy

Výborný podlesník s ryžou dnes upečený. Niekto pozná haruľu, zemiakovú babu , ale toto je podlesník.

16
porcií
60 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks väčšie
2 ks
150 ml (predvarená)
150 g
3 strúčiky
3 PL
 (na vymastenie plechu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si uvaríme ryžu, ale nie úplne, len tak ju predvaríme. Zemiaky postrúhame na strúhadle. Pridáme do nich ryžu, vajcia, múku, čierne mleté korenie, majorán, prelisovaný cesnak, celú rascu a soľ. Slaninku si pokrájame na malé kocky a na bravčovej masti ju osmažíme. Pridáme ju tam a všetko riadne premiešame. Plech vymažeme bravčovou masťou a dáme do neho pripravenú masu.

    Podlesník aj s ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme 1 hodinu na 180 stupňov. Upečený podlesník ešte hneď po vytiahnutí z trúby potrieme po vrchu bravčovou masťou.

    Podlesník aj s ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počkáme pokým trochu vychladne, aby sa nám lepšie krájal.

  4. 4

    V reze.

    Podlesník aj s ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Je naozaj chutný, voňal nám celý byt :-)

    Podlesník aj s ryžou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
áno..toto je naša zemiaková baba-s ryžou,alebo krúpami..ešte:na masti a slaninke opražím cibuľu-viac radšej ako menej-aj to pridávame do hmoty zemiakovo krúpovej/ryžovej/ plus pochutiny..múku vôbec nedávame..
dobrota -pamiatka na moju babku...

Pridaj komentár k receptu: