Podlesník aj s ryžou fotorecept
Foto: grejsy
Výborný podlesník s ryžou dnes upečený. Niekto pozná haruľu, zemiakovú babu , ale toto je podlesník.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé si uvaríme ryžu, ale nie úplne, len tak ju predvaríme. Zemiaky postrúhame na strúhadle. Pridáme do nich ryžu, vajcia, múku, čierne mleté korenie, majorán, prelisovaný cesnak, celú rascu a soľ. Slaninku si pokrájame na malé kocky a na bravčovej masti ju osmažíme. Pridáme ju tam a všetko riadne premiešame. Plech vymažeme bravčovou masťou a dáme do neho pripravenú masu.
-
2
Pečieme 1 hodinu na 180 stupňov. Upečený podlesník ešte hneď po vytiahnutí z trúby potrieme po vrchu bravčovou masťou.
-
3
Počkáme pokým trochu vychladne, aby sa nám lepšie krájal.
- 4
V reze.
- 5
Je naozaj chutný, voňal nám celý byt :-)
- 4
dobrota -pamiatka na moju babku...