Mleté mäso v srnčom chrbáte so zeleninovou ryžou/fotorecept/
Foto: izabella929
Tak, ako som vám všetkým sľúbila, že vám ako vďaku za vaše krásne príspevky prinesiem nový recept, tak aj robím..možno, že ste už robili Zobraziť celý popisTak, ako som vám všetkým sľúbila, že vám ako vďaku za vaše krásne príspevky prinesiem nový recept, tak aj robím..možno, že ste už robili niečo podobné, ale určite inak..nech vám prinesie radosť pri konzumácii..je to veľmi chutný srnčí chrbát, hoci je v ňom dosť vajec, je lahučký a v spojení so zeleninkou vyrovnaným chutným jedlom...
príprava
na 200 °C
Suroviny
510 g |
|
8 ks |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
1 ks menšia |
|
1 strúčik |
|
2 ks |
|
1 koliesko (gigant) |
|
200 ml |
|
100 g |
|
1 lyžica |
|
1 plátok |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Teraz som mala trošku viac mäsa ako obvykle zmrazené čiže 510g...nechala som to všetko. ale nedoporučujem, lebo forma na srnčí chrbát je ozaj iba na pol kg mäsa...takže mäsko som poriadne umyla a zomlela na mlynčeku.tu sú suroviny na prípravu mletého mäska...6 vajec som dala uvariť na tvrdo...očistila som ich a rozdelila...bielka osobitne, žltka tiež..
-
2
Zomleté mäsko, som osolila, okorenila, uvarené vaječné bielka som pokrájala na kocky a pridala som ich do mäska...opatrne treba miešať,aby sa nedrobili viac..
-
3
Pridala som namočený a vyžmýkaný rohlík a všetko som opatrne pomiešala, ochunala, či je dosť soli a korenia...žltka som vidličkou popučila..ide to dosť ťažko sú suché, ale si pidajte hneď na začiatku lyžicu smotany a viac nie,,,iba lyžicu, lebo sa vám nebude dať formovať znich šúloček/plnka./..ja som pre zvýraznenie pokrájala do žltka aj jeden plátok červenej sterilizovanej kápie na drobné kocky..
-
4
Formu na srnčí chrbát som vymazala olejom a uložila som do nej prvú polovicu plnky, potlačila som ju rukou, aby sa zmestilo všetko mäsko..urobila som zo žltkov pomiešaných so smotanou valček asi 2 cm. hrubý/taký krátky ako moja dlaň..dala som na spodnú vrstvu do stredu tej plnky a postupne som všetky valčeky pospájala pozdlž celej formy...potom som opatrne pridala druhú časť plnky...začala som najprv ukladať po bokoch formy, aby som si nepokazila šúloček zo žltkov a až na záver som dala vrstvy aj na žltky a opatrne pritlačila...potrela som povrch mlletého mäska olejom...tak som ho
-
5
pohladkala olejom po cejej ploche...potrela som vajcom rozšlahaným, ale nemusíte to robiť...záleží od toho, ako budete hotovú roládu krájať...mne sa urobila kôrka a bol s tým problém...podľa mňa stačí iba potrieť olejom...trúbu som rozohriala na 200 st. a piekla som roládu 40 min...na prílohu som si pripravila mrkvu na kolieska,kaleráb na paličky a hrášok...na troške oleja a jednej na veľké kusy pokrájanej cibuli som ich orestovala..ryžu som umyla a na troške oleja orestovala, podliala horúcou vodou a udusila..
-
6
Hotový upečený srnčí chrbát...vyzerá pekne...zeleninovú prílohu som nemiešla so zbytočne veľkým množstvom ryže...z tej uvarenej ryže 100g. som pomiešla so zeleninou iba polovicu,aby to to krajšie farebne vyznelo..ozdobila kápiou, keďže som ju pridala do žltkovej plnky...prajem vám dobrú chuť...toto je žltková plnka..
-
7
a hotový upečený srnčí chrbát...
Izabellka, vyskúšam aj na Tvoj spôsob, robím toto veľmi rada, ale trošku s inými prísadami, pretože je to veľmi rýchlo hotové jedlo