Foto: zabiatko66
Doma na balkóne sme si s mojou polovičkou vypestovali hlivu a tak som v nedeľu uvarila perkelt.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlivu umyjeme a nakrájame na drobno
-
2
Nakrájanú povaríme do polomäkka v slanej vode do ktorej sme pridali rascu celú.
-
3
Cibuľku nakrájame na drobno a dusíme na oleji. Pridáme trošku soli.
-
4
Hlivu scedíme a dusíme na cibuľke až kým nie je mäkká. Ochutíme korením. Pridáme vegetu a rascu mletú. Ak treba podlejeme vodou.
-
5
Do hrnčeka si vlejeme polovičku smotany a pridáme 1 PL hl. múky. Dobre rozmiešame.
-
6
Cez sitko pridáme k udusenej hlive a miešame.
-
7
Za stáleho miešania prilejeme ostatnú smotanu.
-
8
Dochutíme korením, môžeme pridať aj mletú červenú papriku. Necháme prejsť varom a odstavíme.
-
9
Ako prílohu si pripravíme maslové halušky alebo cestoviny podľa chuti. Maslové halušky: hl. múka, 1/2 masla, vajce, soľ, voda. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu