Zemiaky s cesnakom fotorecept
Foto: kvakac
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Je to jednoduchý recept a kto má rad zemiaky a cesnak, tak si ho obľúbi. Je to z jednej oblasti na Ukrajine a ja, hlava deravá, si nespomeniem ako sa volá. Poďme na to. Prvý si očistíme cesnak (čím viac, tým budú zemiaky chutnejšie), pretlačíme cez lis na cesnak a zmiešame so 4 lyžicami oleja. Necháme lúhovať.
-
2
Ďalej si očistíme a nakrájame zemiaky, posypeme ich rascou, soľou a pokvapkáme olejom.
-
3
Zemiaky dáme do hrnca, alebo na panvicu s nepriľnavým povrchom. Necháme 5 minút podusiť, potom odokryjeme a opekáme na sporáku do červena.
-
4
Asi po 40 minútach sú pekne opečené.
-
5
Teraz dáme na zemiaky cesnak s olejom. Premiešame, nech sa zemiaky obalia cesnakom a asi po dvoch minútach odložíme zo sporáku. Necháme ešte chvíľu postáť!!! Nie že to budete chalovať také horúce, vydržte.
-
6
Po miernom vychladnutí môžeme jesť. Ja k tomu nepotrebujem nič iné, je to ohromné. Malá rada - urobte si toho viac.
Dakedy som robievala, ale to uz je davno. Vyborne! Moje deti si tieto zemiaky tiez oblubili a pokracuju v tradicii.
Lebo maslo obsahuje vodu a olej nie.
Vďaka za koment. Tento krát si trafila klinec po hlavičke, ale že presne. Ha - ha.
Masť to istí.
Vďaka za koment. Veď ja nepoznám tvoju babku... To len srandujem pochopil som veľmi dobré. To mám recept od jednej Ukrajinky. Že sú pekné červene to robí titánový hrniec, je to drahá vec, ale ohromné varenie.