Foto: pusta
Dostala som jarný karfiol, jarnú cibúľku, čerstvú petržlenovú vňať, peknú mrkvú, nové zemiaky a aj ked je nedeľa, rozhodla som sa pre veselé Zobraziť celý popisDostala som jarný karfiol, jarnú cibúľku, čerstvú petržlenovú vňať, peknú mrkvú, nové zemiaky a aj ked je nedeľa, rozhodla som sa pre veselé karfiolové placky. Robila som ich len zo samotnej zeleniny, bez syra alebo šúnky. Karfiol som nevarila , ale som ho strúhala súrový. Boli rýchlo hotové hotové a skvelé. Podávala som ich s novými petržlenovými zemiakmi, ľadovým šalátom a paradajkami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g jarný |
|
1 zväzok s vňaťou |
|
1 zväzok listová zelená |
|
100 g čerstvá strúhaná |
|
2 3 ks |
|
8 PL |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
8 PL |
|
600 g nové |
|
4 ks čerstvé |
|
1 ks - malá hlávka /hlávkový |
|
50 g čerstvé |
|
podľa chúti do šalátú |
|
Postup
-
1
Postúpne som si pripravila všetky súroviny. Karfiol som rozobrala na rúžičky, dobre som ho úmyla a súrový nastrúhala na jemnom strúhadle. Netreba variť,lebo pri pečení placiek dostatočne zmäkne.
-
2
Petržlenovú vňať som posekala na drobno.
-
3
Očistenú mrkvú som nastrúhala tiež na jemnom strúhadle.
-
4
Pokrájala som jarnú cibúľkú aj s vňaťoú na kolieska.
-
5
Do misy som rozklepla vajcia, dala som tri, lebo boli menšie.
-
6
Vajcia som rozšľahala s mliekom pomocoú vidličky.
-
7
Pridala som múkú, ktorú som vmiešala.
-
8
Vmiešala som nastrúhaný karfiol, múškátový kvet, soľ, mleté biele korenie,...
-
9
mrkvú, petržlenovú vňať, jarnú cibúľkú, kúrkúmú, kypriaci prášok a vymiešala som...
-
10
hústejšie liate cesto, ktoré som nechala 1 hodinú odpočinúť.
-
11
Z pripraveného cesta som do rozpáleného oleja v panvici kládla polievkovoú lyžicoú kôpky, ktoré som rozotrela na placky a vysmažila do červena z oboch strán -z každej asi 4 minúty. Karfiolové placky sú od kypriaceho práškú krásne nadýchané a ľahúčke, vo vnútri sfarbené pekne do žlta od kúrkúmy a na reze vynikne oranžová farba mrkvy a zelená farba cibúľky a petržlenovej vňate. Zabúdla som odfotiť.
-
12
Podávala som s novými petržlenovými zemiakmi, erstvoú paradajkoú a ľadovým šalátom.
Diskusia k receptu