Perníkové rezy fotorecept
Foto: Ancicka
Ak sa vám náhodou zvýšili perníčky - medovníčky od Vianoc, ako mne, tak môžte ich využiť aj takto do fajnových rezov.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
100 g |
|
70 g (alebo Palmarin) |
|
1 PL |
|
400 g |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
1 bal. |
|
250 g (alebo Hera) |
|
100 g pomleté |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Nad parou vymiešame vajcia s cukrom, maslom a medom.
-
2
Do rozpusteného pridáme múku zmiešanu so sodou.
-
3
Na doske vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na poly. Každu polku vyvaľkáme vo veľkosti plechu a uložíme na vymastený plech a upečieme (10-12 min na 200 °C).
-
4
Perničky, ktoré mi ostali od Vianoc, tak ich využijem aspoň čiastočne takto.
-
5
Salko si vo vode vopred uvaríme 2 hod. a necháme vychladnuť. Zomelieme 100 g perníkov na orechovom mlynčeku. Maslo vyšľaháme a doň zašľaháme vychladené Salko a dobre vyšľaháme. Nakoniec do masla zamiešame zomleté perníčky.
-
6
Plnku natrieme na plát, zakryjeme druhým plátom a vrch polejeme čokoládovou polevou.
-
7
Dobrú chuť.
No ohromne vymyslené pre tých ktorým ostávajú z pečenia prebytky.
Si veľmi šikovná a nápaditá Anka.